torsdag 17 mars 2011

Veronicas baguetter var bäst ikväll

En och annan åskådare hade hittat till Sporthallen ikväll. Inte var det Handbollsfredagsstämning med 500 personer direkt men det var ändå fler än när vi spelade mot Tyrold borta, i seriespelet. Det var lite styrelsefolk. Några päron. Lagets nya läkare var på plats och presenterade sig innan matchen. Narkosläkare också.

- Perfekt. Bara att du bokar in 15 stycken knäoperationer efter kvalmatcherna så kör vi en helrenovering i laget, sade jag lite på skämt. Vet inte om jag var rolig eller inte. Någon log lite i alla fall. Hon själv kanske undrade var hon hamnat. Eller så hörde hon mig bara inte.

P- och F-95 var ju där och lät lite på läktaren. Skrattade högt gjorde de efter Grahns knorrstraff som gick utanför. Kanske inte var just det faktum att bollen gick utanför som var det roliga utan snarare att han utbrast ett:

- Neeeeeej, med ett skönt tonläge efteråt. Var säkert det som triggade igång junisarna på läktaren. Jaja, kul att det blev lite stämning då och då.

Matchen var väl annars ingen fullträff från vår sida. Vi blandade en hel del kan man väl sammanfatta det. För många individuella och dåliga beslut. Förutom det kommer vi till väldigt många bra lägen men är där inte kyliga nog. Många skott utanför, i ribba och stolpe men även för billigt mitt på. Ändå gör vi 27 framåt så... ja, det var väl inte fy skam.

Men bakåt då. Oftast där man vinner matcherna och här gör vi inte riktigt jobbet. Finns såklart en hel del mer att önska av den insatsen. Blir svårt för våra målisar när vi inte är på skyttarna samtidigt som försvaret inte kan ta på sig alla insläppta. Det vore ju konstigt. Som ni vet har ju målisarna bara en uppgift. Just det. Ta bollen!

Vi visste att Petter Holmberg (H9) och Patrik Söderström (V9) är riktigt farliga i sina attacker och att de även har ett fint sinne för att hitta in till M6 där den robuste Daniel Karlsson huserar. Denna trio var ju högst bidragande till Tyrolds framgångar ikväll och vi fick se oss besegrade med 30-27. Ja, denna trio stod för 24 av lagets 30 mål.

Hos oss gör ju Tommy Dalin en fin insats framåt. Nio mål varav fyra på straff. 100% i straffskyttet från hans sida. Dalin fick kliva in efter att Jepsson bränt sin andra straff (satte sin första). Tidigare hade också Germe hunnit bränna en straff. Många straffar till oss ikväll alltså. Billy Näslund i Tyrolds kasse tog väl fyra straffar när vi lirade borta mot dem här senast i seriespelet. Nu fick han inleda med att ta två av tre. Han blev ju ett riktigt spöke - igen. Ungefär som Magnus Berg i Silwing/Troja. Tur då att Dalin kom in och skrämde bort spöket. Ytterligare ett spöke har ju varit det gamla Högdalsspöket med Djurgårdshof i spetsen, haha. Fast det är en annan historia och det är ju Jackes fel. Haha.

Vet inte riktigt om det är någon som är sådär svinbra ikväll egentligen om man ska sammanfatta det enkelt. I vårat gäng då. Vi kan ju bättre och det är väl tur det. Fast det går inte att säga så efter varje match heller. Det är ju rätt mycket som står på spel här men vi vet vad vi kan och det ska fram.

Avslutningsvis så, ja, det är klart att en sådan som Simon skulle ha gjort skillnad ikväll också. Skruvat upp tempot och säkert fått fina lägen mot detta 3-2-1-försvar. Asp hade säkert kunnat dragit på sig lite uppmärksamhet också. Dessa två är trots allt inga dussinspelare men hade vi som varit med ikväll varit lite mer skärpta, ja då hade vi vunnit. Så är det.

Efter matchen bjöds vi på baguetter som vår härliga Veronica fixat till. Det piggade upp kan jag säga. En kopp java till det i omklädningsrummet gjorde susen. Du är grym!

Rätt ointressant men ändå. Matchen i lite siffror:

IFK Nyköping - HK Tyrold 27-30 (12-17)

Målskyttar IFK: Tommy Dalin 9 (4), Stefan Germerud 6, Daniel Tornler 4, Viktor Brofjord 2, Jonatan Jepsson 2 (1), Marcus Pettersson 2, Axel Eriksson 1, Rickard Söderberg 1.

Målskyttar Tyrold: Patrik Söderström 12 (1), Petter Holmberg 7 (1), Daniel Karlsson 5, Max Bruhn 2, Sebastian Grahn 2 (1), Joachim Engeström 1, Karl Ågren 1

Utvisningar IFK: 3 x 2 min (Jepsson 4 min, Brofjord 2 min)
Utvisningar Tyrold: 2 x 2 min (Engeström 2 min, Karlsson 2 min)

3 kommentarer:

mammahandboll sa...

Jag fick god hjälp av Anna, Mattis och den gladaste. Kul att det lilla kunde glädja så mycket! Härligt också att alla var så tacksamma! IFK Heja!

Engeström tyrold sa...

Alltid lika trevligt att komma till Nyköping och lira!

Söderberg sa...

Härligt med en positiv reaktion Engeström! Ses på torsdag igen då.