lördag 19 mars 2011

Gee är också nyopererad

Nu duggar det tätt med handbollsfolk i IFK som hamnar på operationsbordet. Först Melcher, sen Asp och nu Melcher igen. Som om inte det vore nog så var det Gees tur igår, fredag.

Vem är nästa man till rakning frågar jag då mig? Hmm, jag själv var ju helt inställd på något sådant här för ett tag sedan. Faran kanske inte är över utan vi får se efter kvalet om det fortfarande är något som spökar. Axel klagade över någon smärta i knät häromdagen också. Ruggigt detta. Tur att vi har en narkosläkare kring laget nu.

Nu är det alltså Gee som varit inne på Nyköpings Lasarett för en artroskopi av vänsterknät. Bloggen har pratat med Gee.

Gee, nu får du berätta hur det har gått!
- Själva operationen gick väl bra men det var väl inte så bra resultat. Kunde ju varit värre också i och för sig så man kanske ska vara positiv.

Hmm, vad var det för fel på resultatet?
- Uttänjt främre korsband och framhornet på laterala menisken skadat så han klippte bort en del av menisken. En bit på 2 x 0,5cm plockades bort så det är klart att den ställde till det lite.


Här ser ni en bild på Gees nyrakade och nyopererade knä. En till synes påtaglig svullnad också. Klart normalt efter ett sådant ingrepp. Inget konstigt.

Har du ont i knät?
- Har inte ont. Äter fortfarande smärtstillande.

Sövdes du ner?
- Nej, jag var vaken hela tiden. Fick en mycket intressant genomgång av operationsläkaren. Ska få lite bilder skickade till mig, han fotade åt mig, så man kan se när han klipper i menisken osv.

Det var inte illa. Vi tar och lägger ut några sådana bilder sen när läkaren redigerat och mailat. Gjorde ryggbedövningen ont?
- Jag hade lite benpålagringar mellan kotorna så de gjorde lite ont. Fick be om lite smärtstillande, sen var det lugnt.

Kommer du bli återställd?
- Beror på hur man ser det. Korsbandet brukar gå att korrigera med styrketräning. När man tar bort en del av menisken så ökar risken för artros (ben mot ben, reds anm.), så även om jag blir symptomfri om någon månad så kommer jag troligtvis få mer problem senare i livet. Blir att köra igång med rehab nu så får vi se hur långt det räcker.

Okej. Nu sitter Nyköpingspubliken och biter på naglarna och bara väntar på den tuffaste av alla frågor. Är handbollen ett avslutat kapitel för vår superförsvarare och grymma linjespelare?
- Får se hur knät svarar på rehaben. Jag har inte gett upp än.

Läste ni vad jag också läste? Gee är en riktig kämpe. Ingen tvekan där inte. Ett kort och stenhårt svar. Nu jävlar. Gee ger aldrig upp och hoppet är det sista som överger människan.

Bloggen önskar dig ett stort lycka till i din rehabilitering.

4 kommentarer:

mammahandboll sa...

Krya på dig! Läckra spiror:) En rättelse, det heter ryggbedövning, inget annat!

Söderberg sa...

Tack för rättelsen. Nu lärde jag mig något nytt idag också. Inte illa!

mammahandboll sa...

Inte kan jag mycket, men det vet jag skulle man gå in i ryggmärgen, skulle många vara förlamade för alltid!

Galabya ;) sa...

krya på dig.. hälsningar från london.