söndag 27 mars 2011

Kvalvinst för Sollentuna

Det var ett glatt gäng som möttes upp i Sporthallen vid lunchtid idag för att ta sig till Eskilstuna och se GP ta sig an Sollentuna. Det andra mötet mellan de båda lagen där GP hade en klar fördel i och med två bollar upp samt hemmaplan. Det tänkte vi inte mycket på just då när vi möttes upp, utan det blev lite kaffe, någon chokladboll och lite tugg om allmänt. Simon hade försovit sig men anslöt och iväg åkte jag, Tommy, Simon, Axel, Germe och Persson. I min bil gick mestadels av tugget om hur pissig vägen är till Eskilstuna och såklart lite prat om helgen som varit.

Vi antog dock att det skulle vara GP som skulle vinna kampen idag och mitt fokus låg främst på deras skyttar. Tidigt i matchen visade GP:s H9 Flodman vägen och genomgående i matchen var han det största hotet. Men Sollentuna visade tidigt att det var med hjärta och fart som de skulle spela och genom bra försvarsspel, fint målvaktsspel och vassa kontringar bet man sig fast och gick förbi. Det pendlade lite i första halvlek men känslan var att i uppställt anfallsspel var det GP som hade något lättare att göra mål. Det var också GP som var i ledning när första halvleken var spelad.

I andra halvlek gick GP ganska snart ifrån och hade som mest fem bollar upp. Sollentuna hade svårt att komma till bra avslut framåt och inget tydde på annat än seger för Eskilstunalaget. Men ack vad vi bedrog oss! GP slappnade av något och Sollentuna kontrade in ett par bollar. När sedan deras kanske bäste spelar blev utvisad för tredje gången, reste sig resterande och bara öste på. Det ska också sägas att GP:s spelande tränare Peter Luksic hade en del av det. Utvisningen på Sollentunaspelaren utnyttjades inte bättre än att GP först drog på sig en egen utvisning i en hetsig manöver. I följande 5-5 skulle Luksic komma in och styra upp. Men att sitta kall i 45 minuter gör ingen gott och efter att ha dragit ett par passningar, kliver han fram utan backning och gör stegfel. I försvaret efter får han två minuter och istället för att GP dödar matchen i numerärt överläge, kommer Sollentuna ikapp! Jag är osäker på tiden men med cirka 10 minuter kvar tappar GP 23-20 till 23-28...

Vad ska vi se upp med hos Sollentuna då? Jo, i mål står Mattelin mellan stolparna och han hade helt klart stor del i segern. Bra målvakt med bra samarbete med försvaret är alltid jobbigt att möta. I övrigt är det ett kollektiv med stor moral och som trycker på allt! Varje avkast var en kontring och man kan inte slappna av. De kommer att vara stärkta av den här segern och har allt att vinna. Å andra sidan har vi också allt att vinna och ska visa att det är ett stort steg att avancera till division ett.