fredag 4 mars 2011

Söderberg tippar omgång 21

IFK Nyköping – Irsta HF (Fredag 19:30 i Nyköpings Sporthall)
Handbollsfredag i Sporthallen. Irsta spelar för att komma upp på allsvenskt kval. Vi själva spelar för att vinna tillbaka självförtroendet och slipa på formen inför ett kommande kval för att hänga kvar. Det är faktiskt så det ser ut i praktiken och jag säger att vi vinner matchen ikväll. Just på grund av dessa omständigheter.

Märkligt. Hur tusan kan han skriva så, tänker ju ni då! Eller hur? Han tror att det blir vinst mot seriefyran samtidigt som de spelar som ett gäng utslitna krattor emellanåt, haha. Det här resonemanget saknar ju helt logik. Eller? Gör det? Kolla på dessa två punkter:

*Irsta måste vinna. De vinner inte mot Skånela i serieepilogen. Utan vinst ikväll blir det en meningslös säsong som seriefyra. Som att komma tvåa i Vasaloppet. Ingen kommer ihåg en. Ja, ni förstår vad jag dribblar om. Nervigt värre för bortalaget. Allt står på spel och de har allt att förlora.

*Vi spelar inte med kniven mot strupen. Nu om något kan vi spela avslappnat. Vi var nära mot Tyrold samt i senaste hemmamatchen mot Silwing/Troja. Vi kommer vara helt sjukt taggade vilket gör att vi kommer gå hela vägen. Dags att visa oss själva och Nyköpingspubliken vad vi egentligen kan prestera. Revanschen från förra mötet har vi också att kämpa för.

Irsta lockar Västerås med en bussresa till Nyköping. Upplagt för bra stämning alltså. Precis som förra säsongen när lagen möttes i Sporthallen.

Senast hade vi stora problem med den übersnabbe Morén på M9. När vi sedan försökte lösa det problemet fick övriga lekstuga, i en match som vi faktiskt borde ha vunnit. Tro det eller ej. Vi kunde haft en betryggande ledning i halvtid som vi fjantade bort sista två minuterna i första. Det är just sådana överdrivna svackor vi inte har råd med på den här nivån.

Mer då. Ja, om det inte är det ena så är det det andra. Jag är förkyld och missar matchen. Får se helgen som en chans att komma ännu starkare till måndagens träning och kanske få en chans att medverka i sista seriematchen, den mot Eskil på onsdag. Självklart kommer jag vara på plats. Bloggen bevakar såklart. Kanske med en kamera i näven - någonstans nära dig!

Två grejer till bara. Bemötandet borta mot Irsta. Jäklar alltså. Till uppvärmningen fick vi tre stenhårda och svartlimmade bollar. Sämsta bollarna jag någonsin haft i mina nävar. Mina barnhänder behöver bra bollar. Selectbollar. Nyputsade bollar av en maskin som putsar bort handbollsklistret. Vad heter den maskinen vi har i gymmet? Okej. Irsta, tro inte att ni kommer få smaka på de bästa bollarna under uppvärmningen. Nästa grej var att vi först fick matchprotokollet, för att fylla i, 20 minuter innan match. Psykningar på hög nivå alltså. Det är precis vad de håller på med i den där bombade Bombardier Arenan. Osportsligt. Sånt håller inte vi på med. Hos oss är det publiken som talar. Det är i alla fall inte osportsligt.

Mitt tips: 31-27

Bajen – HK Silwing/Troja (Lördag 11:30, bra tid, i Tibblehallen CC)
Undrar ni också vad det där CC betyder i hallnamnet? Var tvungen att googla på det eftersom jag blev galen varje gång jag läste det. CC bara sådär. Gaahhh, som fjortisarna skriver. Centercourt. Där har ni det. Haha. Vad jag kan minnas var det ett ostädat och halt trägolv. Inget som är optimalt för Söderling alltså.

Matchen då. Två lag som inte har ett skvatt att spela om. Därför tror jag att Bajen kommer att vinna det här i egenskap av att matchen spelas innan lunch och Högdalsgänget, med sin högre medelålder, har inte riktigt hunnit komma igång med de stela kropparna till dess.

Tingsvall sätter 12 och Hallberg spikar igen.

Mitt tips: 29-26.

Lidingö SK – RP Linköping (Lördag 15:00 i Gångsätrahallen)
Det står redan klart att Lidingö åker ur serien. Tråkigt förstås. Tror de tappat det mesta sedan detta blev klart. 11 mål mot Eskil talar för det. RP har inte heller något att spela för men de är ett bättre lag. Kommer bli en avslagen historia men vi kan ju hoppas på att Lidingömorsorna hejar på sina favoriter i sista hemmamatchen.

Förresten, blev Huzze president på ön efter hans bragdmatch i Nypan?

Mitt tips: 22-30.

IVH Västerås HK – HK Eskil (Lördag 16:00 i Bombardier Arena Hall A)
Först och främst, vilken match! Ett starkt kollektiv i Eskil mot Martin Boquist i IVH. En makalöst viktig match för bägge lagen. Det lag som vinner matchen kommer ha chansen att vinna serien. Förlorande lag kan missa kval. Så jämnt är det i toppen. Eskil vann förra mötet med 37-32. Det blir tuffare nu. Boken kommer inte längre ditta och datta med speltiden. Han kommer mata på i 60 minuter. Han kommer att skjuta och spela in under samtliga minuter. Eskil har två riktigt bra målvakter i Jonsson/Olsson samt seriens bästa V6:a i Adamsson men det kommer inte räcka hela vägen här.

Hemmalaget vinner med ett mycket tack vare hemmaplan.

Mitt tips: 33-32.

Ricoh HK – HK Lif Blå (Söndag 14:00 i Högdalshallen)
Ricoh har i praktiken redan spelat till sig ett nytt kontrakt, utan att behöva kvala, men möter här ett Lif Blå som spelar för att nå kval. Eftersom Tyrold kommer åka på däng borta mot Skånela har Lindesbergarna, vid seger, bara en poäng upp till Tyresölaget. Ricoh saknar säkert Järeholm och Quinones som spelar för DIF. Enligt rapporter spelade de med ett riktigt juniorlag, med något undantag, i förra omgången så Lif Blå har säkert en bra chans här.

Se upp för förvirrade badgäster i Högdalshallen. Klorallergi? Ta din medicin innan du äntrar hallen.

Mitt tips: 21-24.

Skånela IF – HK Tyrold (Söndag 16:00 i Vikingahallen A)
Serieledarna mot ett Tyrold som också har mycket att spela för. Tyrold har en tuff match även i avslutningen mot Bajen. Så om det blir två torsk här kan Lif Blå gå om, som möter Lidingö i sista fighten. Rörigt. Finns många aspekter att ta upp.

Skånela då? Ja, de vinner ju såklart. Inga problem där inte. Otroligt nog vann Tyrold mot Skånela i omgång 2 med 30 – 27.

Mitt tips: 39 – 24.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nädu.
Både Tingsvall och Hallberg spelar i Skåne på Lördag.

Det är bäst du lämnar in en ny rad.

FOZA BAJEN

Söderberg sa...

Ironi är mitt mellannamn, min okände vän.