tisdag 29 mars 2011

Det har och ska kvalas

Det står nu klart att Melchers gamla Katrineholms AIK trillar ur division 2 östra efter två förluster mot IF Gauthiod. Är det nya ”Switte” som börjat om efter att de drog sig ur division 1 norra? Eller så är det ”farmarlaget” till ”Switte” som helt enkelt klivit förbi a-laget som började om i seriesystemet. Knepigt och rörigt.

IF Gauthiod – Katrineholms AIK 34-21
Katrineholms AIK – IF Gauthiod 27-28

***

Inte heller HK Eskils farmarlag, HK Tuna, lyckades kvala sig upp. Även här var ett Stockholmslag för svåra i form av Handens SK. Jämnt var det.

HK Tuna – Handens SK 32-34
Handens SK – HK Tuna 22-21

***

Nu när HK Tyrold spelat mot oss i IFK Nyköping fyra gånger under säsongen tror jag säkert att de ser fram emot nytt motstånd till helgen. AIK från Solna är laget som de ska möta i bäst av tre matcher. AIK slog tämligen enkelt ut MP (Matteuspojkarna) i två raka matcher.

Lite kuriosa om MP. Där hittar vi min gamla lagkamrat från P 80-laget, Arvid ”Molle” Sundelin. Nu är visserligen ”Molle” 81:a men eftersom vi var så dåligt med folk fick han spela med oss. Haha. Skämt åtsido. IFK hade bara två stycken 81:or och den andra var Germeruds brorsa, Peter. Bägge var med och spelade med oss. ”Molle” är oerhört nyttig på planen och har förmågan att vara sådär läskigt orädd i sina kamikazesatsningar. En annan Nyköpingsbekant i MP är den evigt unge Patrick ”Palle” Widemo på V6. En trollkarl som fått sin handbollsfostran i IFK. Ja, hela föreningen har en stark koppling till Nyköping där flera stycken dragit på sig den läckra brungula tröjan genom åren.

Vart var jag? Jo, AIK gick vinnande ur striden mot MP:

MP – AIK 22-26
AIK – MP 34-27

***

Division 1-kollegan nere i den södra serien, Mantorps IF HF ska kvala sig kvar i ettan mot ett lag som heter HK Farmen. Första matchen spelas borta på söndag för östgötarna nere i hallen med det läckra namnet av Färs och Frosta Sparbank Arena. Jo, det är en Sparbank som heter Färs och Frosta. Hur är det möjligt? Jag skulle aldrig öppna ett konto där enbart på grund av det vidriga namnet.

Undrar om laget har nåt skönt avtal med några gamla Farmen-deltagare? De kanske har naken-Janne som lagledare? Jag kände mig tvungen att forska vidare om detta HK Farmen, inte minst för det störtsköna namnet. Sidan man kommer till via Tumbas gedigna länksamling är lugihandboll.se. Det hade jag ingen koll på att HK Farmen är farmarlag till Lugi. Det kan alltså bli en tuff fight för Mantorp detta.

När skåningarna slog ut Mölndal här i semi off-kvalet hade de en viss Axnér med på H9/H6. Resten av laget är proppat med skånska supertalanger. Tydligen är deras M6:a Jonathan Leijonberg en lovande spelare med en klar målsättning att bli en Elitseriespelare. Framför allt verkar han vara en störtskön människa eller vad sägs om svaret han gav till webbsidan på frågan om vem han är:

- Jag är en 92:a.

Jag skulle vilja påstå att det är ett typiskt svar från en Golden 90’s. Alltså från någon som är född på 90-talet. Ta Skuthälla (född 90) som exempel när han fick frågan vad hans mor heter:

- Mamma!

Detta klockrena svar har såklart också redan blivit en klassiker i Svarta Boken och har också tidigare varit publicerad på bloggen.

***

Att IVH Västerås HK gick vidare i kvalet är redan känt. Såg att de kallade in sin gamla veteran till målvakt, Mathias Lundh, mot GIK Wasaiterna Ungdom. Han är riktigt bra kan jag säga. Spelat mot han när han stod i Sala för många år sedan. Spikade alltid igen mot IFK.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Första matchen spelas borta på söndag för östgötarna nere i hallen med det läckra namnet av Färs och Frosta Sparbank Arena. Jo, det är en Sparbank som heter Färs och Frosta. Hur är det möjligt?"

Jo! Banken är en mycket gammal bank och har tagit namnet efter de två Härad som man verkade i dvs Färs Härad(kring Sjöbo(HK Björnen)) samt Frosta Härad(Hörby(IK Lågan)-Höör(H 65)) vilka båda ligger i Sydligare delarna av Mellanskåne några mil Öst och Nord-öst om Lund.

Vad HK Farmen beträffar så är det ju Lugis "farmarlag" så namnet är ju ganska naturligt när man tänker till=) Hade dock satsat ett par slantar på Mantorp, jämt borta och klar seger hemma i gympasalen.

Söderberg sa...

Jag gillar sådana här svar där man får en utförlig förklaring. Riktigt från grunden. Tack ska du ha!

Mer sånt på min ibland halvtaskiga research och klumpiga uttryck.

Anonym sa...

Ibland har man nytta av att kunna totalt onödiga saker=)

Namnet är som sagt helt naturligt om än gräsligt.

/ Johan(igen)