måndag 14 mars 2011

Back in the NYP

Jag har ju varit offiside här sedan i torsdags men Rille har bloggat på bra och levererat både roliga felsägningar som bra intervjuer. Men nu är jag på plats igen och ska förhoppningsvis börja bidra något här på bloggen själv. Kom sent igårkväll efter att ha varit i Sälen så jag missade dessvärre kvalmatchen igår också (Sveriges vill säga). Vad jag förstår fick dock de flesta spelarna speltid utom vår Lukas, och vinst alltså med fem bollar. Är lite förvånad över varför Lukas inte får någon speltid, särskilt som han spelat bra i danska ligan efter VM. Men, man är kanske färgad som IFK:are. Hur som helst slår jag upp vårt kära Aftonbladet för att se om något skrivs där, men ack där är bara en fånig artikel om att Doder sköt deras målvakt i huvudet efter signal. Så jävla tråkigt att handboll fortfarande anses vara en sådan marginalsport att det enda som är värt att skriva om i sportblaskan är om Doders huvudskott och att Helllgren inte gillar det. Vilken målvakt gillar att bli skjuten i huvet liksom? Men varför finns det inget längre matchreferat?

Vi hade just VM på hemmaplan och våra svenska pågar kom på en fin fjärdeplats. Innan dess hade vi en fin framgång på damsidan. I vilken annan lagsport ser det ut så just nu? Nej, man hade hoppats på en bättre bevakning av handbollen nu efter att fler matcher sänds på tv, ett lyckat hemma-VM samt framgångar på både herr- och damsidan. Men men, det är bara att hoppas på ett intressant slutspel.

På vår hemmafront förbereder vi oss för kvalmatcherna längre fram. Som jag förstår det står det mellan GP och Sollentuna. Där bör väl GP dra det längsta strået och det ryktas om att Guif vilat vissa elitseriespelare för att de ska kunna delta i kvalet. Å andra sidan lär det inte vara tal om några bärande spelare eftersom de själva snart börjar lira slutspel. Vi har trots allt också spelare med elitserierutin så det där är inte att lägga så stor tankemöda på. Andréas var förresten nere och körde ett helt handbollspass idag. Han stod som etta i försvaret men spelade fullt offensivt och såg sådär sugen och grinig ut som bara han kan! Det är när han spelar såhär som han på många sätt är bäst. Han drar på sig, tar egna lägen men kanske bäst är när han genom sin bevakning släpper vidare till andra.

Men andra gör det bra idag också och dagens träning bjöd på bra grejer trots att några tunga pjäser som Axel och Simon saknades. Enda oron är väl egentligen Jepssons knä som kan hindra hans medverkan i kvalet. Men jag är övertygad om att vi spelar division 1-handboll även nästa säsong!

Inga kommentarer: