tisdag 15 mars 2011

Cyrus mål för säsongen är uppnått

Till helgen är det dags för en omgång med semi off 1-matcher. Intressant att se hur det går för våra seriekollegor men även såklart vilket lag det lutar åt att vi ska få möta. Jag tänkte bjuda på en lägeskoll med Cyrus, Jönköpingslaget, som har en högersida som vilket elitserielag som helst skulle vilja ha. Bloggen har pratat med en av lagets vänsterhänta spelare, nämligen en av målvakterna i laget, Mats Erlandsson.

Du är tillbaka i Cyrus efter att ha varit utlånad till Hallby några matcher. Vad är de största skillnaderna lagen emellan?
Cyrus har ett förhållandevis rutinerat lag i år. Merparten har spelat på högre nivåer och vi är ganska många som börjar närmare oss det magiska 30-strecket.

I Hallby däremot är det många som gör sina första säsonger i a-lagsdräkten. Ungefär halva laget deltog exempelvis i årets upplaga av JSM. Till och med tränaren Tobbe är så pass ung att man får hjälpa till med inköpen på "bolaget". ;-)

När det gäller spelet är det svårt att säga någon skillnad eftersom det just skiljer en nivå. Hallby har varit mest aktiva med målproduktionen framåt medans Cyrus har ett stabilt försvarsspel.

Ni har ju verkligen en namnkunnig högersida i Johan Petersson och Erik Höglund. De levererar dessutom där Erik vann hela skytteligan för division 1 södra och Johan öser in mål, i vanlig ordning, sedan han kom in i bilden. Är ni ett lag för Allsvenskan?
He he... Det är inte varje division 1-tränare som har två landslagsmän på samma position! Som jag nämde tidigare så har vi ett otroligt rutinerat lag i år. Får klubben bara behålla alla så kan Cyrus absolut hävda sig i Allsvenskan. Men innan dess är det ett tufft kval som väntar...

Vad vet du om er kommande kvalmotståndare HK Eskil?
Det var längesen man spelade mot Eskil. Senast var nog för 7-8 år sedan när Eskil och min moderklubb IFK Bankeyd drabbades samman i gamla division 2. Hur det gick då kommer jag inte ihåg.

Årets upplaga av Eskil har vi inte så stor kläm på, ännu. Vet bara att de tappade duktige Tverin till Djurgården under säsongen. Det blir med all säkerhet två riktigt spännande kvalmatcher!


Mats in action på handbollsplanen.

Du är en vänsterhänt målvakt. Drar du några fördelar av det på planen tycker du?
Då undrar du kanske varför man ställer sig i målet när man är över 1,90 och vänsterhänt? Antingen är det av ren dumhet eller så var man helt usel som utespelare. Svaret: Jag var nog bara dum. ;-)

Under min tid i Halmstad och Drott var vi tre målvakter (Jag, Linus och Stephen) och alla var över 1,90 samt vänsterhänta!

Några direkta fördelar som vänterhänt som målvakt? Nja, det är svårt att hitta. I kontringsutkasten har vi vänsterhänta lite dragning åt att kasta på högerkanten.

En fröjd för oss H6:or med andra ord. Vad var er målsättning med säsongen?
Årets mål är redan uppnått, dvs kvalplats. Det långsiktiga målet är att etablera oss i Allsvenskan.

Kommer det bli fullsatt i Idrottshuset nu när det vankas kvalmatch?
Under serielunken är det ett par hundra tappra som letar sig in till hallen. Nu när det vankas kvalspel brukar intresset däremot höjas något i stan. Blir det 5-600 personer under kvalspelet är det helt ok.

Förhoppningsvis arbetar klubben hårt med att öka intresset och locka publik till matcherna. Kanske läge att göra något liknande som Borås hade under säsongen. 1800 personer såg Borås - Cyrus! Imponerande för en division 1-match!

Ja, verkligen imponerande Mats. Fast det är klart, har man namn som Petersson och Höglund att marknadsföra med så underlättar det. Om ni nu slår ut HK Eskil och får möta exempelvis Rimbo eller Djurgården i en direkt off till Allsvenskan, hur tror du att det skulle gå där?
Jag spanade in den Allsvenska tabellen igår och ser att det är 5 lag som är indragna i bottenstriden. Kärra, Rimbo, Djurgården, Alstermo och Hästö. Djurgården är väl det lag som går bäst av lagen i säsongsavslutningen. Dom kan nog klara sig utan kvalspel.

Skulle vi nå direkt off till Allsvenskan så blir det tufft oavsett vilket lag vi möter men vi har absolut en chans!

Tack för intervjun Mats och lycka till nu i kvalspelet!

Inga kommentarer: