lördag 26 mars 2011

Patrick och DIF har hittat kvalformen

Året 1980 var ett magiskt år. Till exempel föddes en kille som sedan skulle bli en vinexpert, spela i j-landslaget samt vinna SM-guld Alingsås. Där emellan blev det ett liv i Spanien som heltidsproffs och så sent som i år har han hunnit sänka oss i IFK. Nu för ett par veckor sedan räddade han Djurgården från jumboplatsen i Allsvenskan. Det är ju självklart den långe och spelintelligente skytten Patrick Quinones som Sveriges bästa handbollsblogg har snackat med.

Patrick, du har en gedigen meritlista vad gäller ditt handbollsspelande där du toppat det hela med ett SM-guld 2009 med Alingsås. Vad är din känsla när du tänker tillbaka på finalmatchen i Globen mot Guif?
- Helt fantastiskt. Kändes som min sista chans att vinna ett SM-guld då jag bestämt mig för att åka hem till Stockholm! Två jämna lag med tokig handbollspublik. Känslan att vinna är svårt att beskriva.


Foto: Viktor Ljungström Patrick firar guldet med Alingsåsfansen i Ericsson Globe Arena.

Du har tidigare jobbat som vinagent. Vad var det bästa med det jobbet?
- Ha ha, ja det måste ha varit alla besök hos krögarna som förövrigt lever ett annorlunda liv. Sedan fri tillgång till lagret då. Skämt åsido så var det fantastiskt kul eftersom jag inte var någon hejare på vin innan. Lärde mig en hel del och det kändes väl annorlunda att köra lite vinprovning för restaurangpersonalen kl 10.00 en tisdag.

Hahaha, ja det kan jag tänka mig. Jag råkar veta att vi har en yngling i laget som dejtar en tjej. Om han nu ska fixa till en mysig middag, vad rekommenderar du då för rött resp. vitt vin till maten?
- Ojdå, det blir svårt. Beror ju helt på vad han tänkt bjuda på för middag men eftersom han förmodligen är junispåse och kör falukorv eller dylikt så bör han satsa på vinet. Vad det gäller det röda skulle jag helt klart rekommendera Bonterra Zinfandel, artnr: 22620, från Kalifornien. GRYMT!!! Det vita Stoneleight Sauvignon Blanc, artnr: 6311, från Nya Zeeland. Då kan han inte misslyckas. Se till att skramla lite i laget för vinerna ligger över hundringen.

Strålande och värdefulla tips, tack. Har du representerat några andra klubbar än Skogås, BK Söder, Djurgården, Skövde och Alingsås?
- Spelade ett år i Spanien med Artepref Villa de Aranda i honor B.


Foto: Viktor Ljungström Livet som handbollsstjärna.

Hur gick det för dig i j-landslaget när det begav sig?
- Spelade ett VM-kval mot Danmark som vi torskade så det blev en kort sejour i landslaget, vilket betyder att jag inte rosade marknaden direkt men det var jävligt kul!


Foto: Viktor Ljungström Ibland blir man utvisad som handbollsspelare. Här åker Patrick ut i SM-finalen mot Guif.

Blev någon spelare i ditt landslag proffs utomlands senare i karriären, förutom dig själv då i Spanien?
- Spelade faktiskt med Källman (Jonas spelar som kanske bekant i Ciudad Real i Spanien, reds anm), riktigt skön smålänning, som knorrade hela tiden trots sin långa arm.

Bästa minnet från landslagsuppdragen?
- Måste varit när vi åkte buss till Ungern och Slovakien. Vi delade buss med tjejerna och bussen var FULL minst sagt. Blev god vän med Christoffer Geissler (Malmö) som senare flyttade till Stockholm ett år och bodde hos mig!

Några sköna practical jokes att dela med dig av?
- Hahahaha, absolut! Det bästa var nog när vi löpte amok med Thomas Forsbergs (Sävehof) engångskamera vilken hans mor framkallade när han kom hem. Hon fick minst sagt konstiga blickar!!

Haha. Ja, vi kanske inte ska gå in på vad det var för motiv. Jag minns ju annars redan från när vi var 14 år och spelade ICA-cupen. Du spelade då i Skogås och upplevdes redan då som en stor stjärna, bokstavligt talat. Har du hållit på med några andra sporter än handboll?
- Fotboll givetvis. Var väldigt lovande. ;-) Sanningen är att jag känner nog ingen handbollsspelare som säger att de inte var lovande eller spelade i statslaget i fotboll.


Foto: Viktor Ljungström Patrick, här i Alingsås, mot sitt gamla lag IFK Skövde och V9:an Erik Svernling.

Om du bara får välja en förening, vilken har du då trivts bäst i?
- Trivts väldigt bra i samtliga men måste nog ranka Alingsås som nummer ett. En fantastisk resa!

Din absolut bästa handbollskompis är?
- Många handbollskompisar men Kristian Bliznac är en väldigt god vän!

Bästa motspelare?
- Martin Boquist innan han drog till Kiel!

Spelaren som har gjort mest ont att möta?
- Jernemyr.

Nu har du varit med och räddat Ricoh många matcher under året i vår serie. På slutet har du, Roger Järeholm och Timmy Sundin hoppat in i Djurgården och bidragit till att laget klev upp på kval från jumboplatsen. Varför var inte du och de andra med i Djurgården hela säsongen?
- Jag började med Ricoh som har ett samarbetsavtal med Djurgården. Sedan frågade DIF om jag kunde tänka mig att spela sista delen och så blev det.


Foto: Tommy Kravljanac Här åker Rimbos Ken Tollbrings tumme in i munnen på Patrick. Mycket händer i handboll som man brukar säga. En match som Patricks DIF vann i sluttampen av Allsvenskan.

Hur ofta tränar du och grabbarna i Ricoh i veckan?
- Måndagar en timme varav 30 minuter fotboll.

Haha, ja. Inte illa. Den här lyxkonferenslokalen på hjul då som ni åker omkring i med Ricoh. Kan du beskriva lite av interiören för oss nyfikna? Vad finns därinne egentligen bakom de tonade glasrutorna?
- Det första man får göra innan man sätter på sig den svarta Ricoh-tröjan är att skriva på ett sekretessformulär som säger att det som ses och händer i bussen, stannar i bussen. ;-)

Attans. Inte ens en liten glimt alltså. Nu ska ni spela mot Cyrus här i ett Direkt off-kval. Spelare som Höglund och Petersson gör succé i laget. Hur kommer det gå i dessa matcher tror du?
- Det kommer bli tufft. Både Johan och Erik är meriterade spelare men ett lag består av fler än två spelare! Jag tror vi kommer att gå segrande ur detta. Vi har ett bra lag som hittat formen vilket kommer att fortsätta!

Ska du, Roger och Timmy vara med?
- Vi kommer att vara med vad jag vet, men som alltid har coachen sista ordet.

Blir det fortsatt spel för dig även nästa säsong?
- Vet faktiskt inte. Jag tar en säsong i taget. Har ett krävande jobb som tar mycket tid.


Foto: Viktor Ljungström Patrick i friläge mot svenska landslagets och då i IFK Skövde spelande Johan Sjöstrand (numera i Barcelona).

Slut på frågor för den här gången Patrick. Tack så mycket för intervjun och lycka till i kvalet!
- Tack själv för en underhållande blogg!

Tackar tackar!

Inga kommentarer: