fredag 25 mars 2011

Säsongens fjärde match mot Tyrold

Innan avfärd från Sporthallen tog Dalin ton och så började vi sjunga för tränare Kent som fyllde 60 år under onsdagen. Han fick i samband med detta en korg fylld med livskvalitet från laget. Stort grattis till dig Kent! Vi noterade också att Kentas äldsta son, min gamla lagkamrat från P 80-laget, fyllde 31 år under gårdagen. Grattis till dig med, Stoffe!

Vi hade som vanligt en trevlig resa upp i våra minibussar. Eller, ja, hur trevligt
de hade i den andra bussen har jag ingen aning om men i vår buss var det skrattfest.

Som vanligt tog Tornler, Shoulder (Axel) och Dalin plats längst bak. Jag och Treijner satt i mitten och längst fram satt vår sömnige kartläsare Simon bredvid den alltid så stabile föraren och materialaren Stugan.

Vi landade i närheten av Ericsson Globe för att hämta upp Emil Persson, som under dagen haft fullt upp med juridikstudierna uppe i huvudstaden. Treijner var i högform och drog skämt på skämt under hela resans gång. Så även när Persson äntrade minibussen.

- What kind of a Person are you? Sade Treijner till Persson. Humor, det är inget annat än humor.

- Treijner, du är ju helt sanslöst rolig idag, utbrast jag med ett skratt.

- Ja, jag vet. Det liksom bara kommer. Det finns ingen hejd på det, menade Treijner och fortsatte skoja och busa med oss andra i minibussen.

I vanlig ordning tuggade vi i oss innehållet ur våra folieformspaketerade matlådor. Alla fick den sedvanliga kebabpastasåsen med sladdrig fläskkarrékebab. Dalin kommenterade.

- Hade det bara varit lite mer sås så hade jag kunnat dricka istället för att tugga.

Okej, alla utom Simon och Tornler fick kebaben. De fick som vanligt kyckling istället. Det är vad de tror i varje fall.

Väl framme vid Tyresöhallen styrde Peter upp så att två damer braschade igång kaffet. Peter slukar ungefär två liter kaffe under en vanlig dag. Han dricker alltid ett par koppar före och efter match. Även i halvtid.

Matchen drog igång 19:30 och bara en kvart innan det undrade vi, efter att ha värmt upp sedan 19 blankt, om Tyrold verkligen var på plats i hallen. Skulle det bli en match över huvud taget? Jodå, Tyroldsgänget kom ner och körde på som tusan och hann säkert bli varma också.

För dagen saknades H9:an Petter Holmberg. En riktig klasspelare. I övrigt kände jag igen ansiktena från säsongens övriga tre möten med Tyresölaget.

Den gamle j-landslagsmannen Patrik Söderström var oerhört lyckosam i sitt skytte för en vecka sedan i Nyköping. Igår fick Treijner och Persson tag på hans skott. Oklart hur många skott han fick in då jag inte kollade på matchprotokollet.

Det var för övrigt Melcher Melchersson som rattade tekniken och tryckte fram luftmål efter luftmål, allt för att vi hela tiden skulle ha en betryggande ledning och kunna spela ut på ett avslappnat sätt. Den andra representanten i sekretariatet var från Tyrolds organisation men Melcher visade på allvar att det var han som minsann bestämde där.

Utan att analysera vårat spel alldeles för mycket kan vi konstatera att vi visade upp en härlig bredd. Vi kantspelare delade återigen lika på speltiden och vi fick alla lägen att jobba med. Jag själv hann med att bränna ett par stycken men fick samtidigt in ett par sköna assists så jag ger mig själv ändå ett godkänt fast jag vet att jag borde ha gjort det bättre. Man ska aldrig vara helt nöjd.

Min kantkollega Göransson gjorde matchens mål. Han var mer än nere i målgården där ute från sin dödvinkel och drog ett vikskott runt en konfunderad Näslund i kassen. Alla på planen och bänkarna, förutom domarna, såg att han var nere. Mål är mål och Melchersson tryckte fram ett par stycken på tavlan, ett extra för stilpoäng.

Viktigt att vi vann här så att vi fick med oss en positiv känsla i våra kroppar och efter matchen önskade vi varandra ett lycka till i våra respektive kval.

Han i Tyrold som fixade och trixade runt matchen snackade med Kenta innan matchen.

Matchfixaren: Ni bjöd ju våra killar på baguetter och dricka efter matchen förra veckan i Nyköping. Men, vi har ju inte förberett något. Vi ska försöka få fram lite korv med bröd.
Kenta: Ja, men du vet väl att vi har det bästa arrangemanget, alla division 1-klubbar inkluderat?
Matchfixaren: Ja, ja, jag vet. Det har ni verkligen.

Vi har det ju bra här i Nyköping. Det märker man när man kommer till andra ställen och spelar. Nu löste visserligen Tyrold det på ett bra sätt och matchfixaren (hette han Håkan?) löste detta tillsammans med en dam så vi fick en korv med bröd och en dricka efter matchen. Bra gjort! Vi gjorde dock ett smärre stopp på en Statoilmack ett par mil senare och handlade upp allt de hade i korvväg. Alla utom Treijner då som skulle vara speciell och avvika med en grillad macka. Den var tydligen helt okej i smaken också.

Anmärkningsvärt var annars att Simon inte handlade en eller flera Sandwich-glassar. Istället en påse med sura vingummin.

***

Träning ikväll.

***

Hört från VM-handbollen när Japan spelade match i Norrköping här för ett par månader sedan:

Lasse Brofjord, Viktors pappa, ska tydligen ha hörts så väl att alla i arenan hörde honom. En japan kom fri men han hade samtidigt en motspelare i hasorna när Lasse bara ville hans bästa genom att vråla:

- Akta ryggen!

Några började skratta och det är tveksamt om japanen uppfattade vårat mystiska språk.

***

Samme gode mästerfixare Lasse var också och såg vår serieepilog mot Eskil. Ifall någon hade behövt fikapengar hade Lasse kunnat låna ut - till alla som såg matchen! Ett bankomatuttag innan matchen som skulle ha resulterat i en 500-hundring blev istället 5 000 kr. Bra jobbat, Lasse!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan säga att det var en sann glädje att se er spela igår. Det var GLÄDJE, mer snack emellan varandra, mkt jobb både i anfall samt försvar men framför allt..... en himla massa jävla anamma!
/den ensamna Nyköping supporter Suz (som inte dricker kaffe ;)

Anonym sa...

lyx att fylla 30 i år igen

Söderberg sa...

Just det. Vad tänkte jag med då! Haha!

pelle sa...

Tack för supporten Suz!!

Anonym sa...

Pelle...Alltid!
Grattis till en mkt bra insats i torsdags! Nästintill igenspikat :)
/Suz