tisdag 8 mars 2011

Hampus om förlusten mot Hallby

IFK Tumba med Hampus Asp i spetsen hade möjligheten att säkra seriesegern och elitserieplatsen genom en seger borta mot Hallby här i helgen. Det ville sig inte helt enkelt. 34-26 till Skillhammars Hallby. Skillhammar förresten, hans skytte skulle Tumba fixa enligt Hampus men han gjorde ändå 8 mål. Hampus gjorde 5.

- Ja, det är fruktansvärt irriterande så här i efterhand. Hans första fem sitter i målvaktens hörn, alla skott från nio meter. Vi fick inte samarbetet mellan målvakt och försvar att fungera. En vanlig dag avvärjer vi det hotet, precis som vi gjorde på hemmaplan i höstas.

Nervigt nere i Jönköping?
- Ja, tydligen. Gick på en riktig mina. Allt knöt sig, ingen var ens i närheten av att prestera hundra.

Underskattning eller?
- Nej, det tror jag inte. Vi hade 3-0-ledning och alla verkade taggade från start. Sen knöt det sig fullständigt. Jag har ingen rimlig förklaring på det faktiskt. Bara beklagar mig över det och att vi inte kunde avgöra serien i Jönköping.

Deras M6:a gjorde 10. Inte så vanligt att en linjespringare öser in mål?
- Vi hade ingen koll på honom överhuvudtaget faktiskt. Han fick många lägen och satte de flesta. Vi var urusla bakåt. Men de gjorde mål på allt, och alla returer gick till dom kändes det som. Men man gör sig ju förtjänt av returer sägs det.

Några besvikna supporters på plats?
Ja, det var ett 10-tal. De var väl mindre nöjda över förlusten men stämningen bland dom var god ändå.

Jaga vidare efter den där elitserieplatsen nu!
Jaja. Vi får vänta med att jubla.

Tack Hamp the Champ för lägeskollen. Se till att laget inte konserverar den här formen bara. Hälsa Helge också!

Avslutar med en gammal favoritbild på Hamp the Champ.


Foto: Tomas Berg. Härligt häng, bra magrutor och maxat pådrag (3 pers) mot Hästö!

1 kommentar:

JO sa...

Tumba är väl iofs inte kända för att spela bra när de är "klara". Ser man till de senaste säsongerna så är ju Tumba inget lag man ska sätta pengarna på i de sista matcherna. Oavsett motstånd.