torsdag 31 mars 2011

Enastående prestation av IFK:s F 96

Vid en första uttagning till Sörmlandslaget var hela 8 av de 22 spelarna från IFK Nyköpings F 96. Ett härligt kvitto på att de jobbar rätt. Ljuvliga nyheter. Vad som också är bra med det här laget är att de, i helgen som var, tog sig hela vägen till finalen i Katrineholm cup.

Gruppspelet inleddes med tre segrar mot NKIK (13-9), Mölndal (14-12) samt RP Linköping (20-10). Därefter torsk mot Skå men småländskorna från laget IFK Bankeryd blev utklassade av IFK, 16-7. Detta resulterade i en semifinalplats som tjejerna såg till att vinna, såklart. Det var ytterligare ett lag från RP Linköping som fick känna på styrkan hos IFK.


IFK Nyköpings F 96.

I finalen skulle tjejerna återigen få spela mot Skå men laget från Stockholm blev för svåra även denna gång. Men en andraplats är inte fy skam. Mycket bra gjort hörrni ni!

Det som gjorde tjejerna så framgångsrika var inte minst det täta försvars- och målvaktsspelet som resulterade i åtskilliga kontringar. Ja, det är ju allt som oftast där man vinner matcherna som man brukar säga.

***

Och så avslutningsvis en icke handbollsnyhet. I SN kunde man idag läsa om några banditer som mycket väl skulle kunna platsa i ett program liknande "Americas most stupied criminals".

Vid Nyköpingsbro stod en trailer parkerad och någon gång under natten mellan torsdag och fredag i förra veckan stals en sprillans ny Porsche från ekipaget. Banditerna hade delvis varit seriösa och planerat det hela. Porschen hade lyfts av från trailern med hjälp av en kran och tampar hade först lagts under bilen. De körde sedan iväg och vidare ut på motorvägen men efter en kilometer tröttnade de och övergav bilen vid vägkanten, där polisen senare hittade fordonet.

Varför tröttnade de på att köra en sprillans ny Porsche som toppar 300 km/h, undrar väl ni?

Jo, banditerna hade missat en detalj och det var att Porsche spärrar hastigheten på alla sina bilar innan de lämnar fabriken och därmed toppade fordonet bara 30 km/h. Inget man skulle köra en "Nu blåser vi snuten" med alltså.

Inga kommentarer: