söndag 6 mars 2011

Äntligen fick jag uppleva en seger!!!

Senast jag fick vinna var mot RP och då blev jag ju utbytt. Idag fick jag chansen att lira med Extra och då möta Tobbe Johanssons Norrköping. Kändes jävligt märkligt att se honom komma in i hallen iklädd pekings färger. Men dagen till ära hade Extra ett namnstarkt lag och som extra förstärkning klev legendaren Jacke Sundberg in. Konditionen saknades men det är fortfarande tydligt att det finns mycket klass i den spelaren. Faktum är att jag har tjatat på honom i princip varje gång jag ser honom att han ska börja träna och komma tillbaka. Men jag trodde faktiskt inte att jag skulle få chansen att lira med honom. Riktigt roligt!

Vi inledde matchen bra, men efter en sned 5-1 från deras sida får vi svårt att producera framåt. Vi hamnar i underläge med 7-11 och tar time out. Den blir lyckad och vi börjar få häng både på anfallsspelet och försvarsspelet. Tobbe blir alltmer frustrerad och avsluten sitter inte lika ofta längre. Jacke kan avsluta målandet i första halvlek med en underjamare till 14-13.

Vi pustar ut i halvlek (Jacke ser halvt avsvimmad ut) och pratar igenom hur andra halvan ska se ut. Och faktum är att vi går ut och kör på bra i början av andra. Chrille Wålinder gör en kanonmatch och styr bra i anfallet. Och sakta börjar vi dra ifrån. Från 15 minuten i andra leder vi med fem bollar och den ledningen har vi i princip matchen ut. Minns inte slutresultatet men vi vinner med just fem-sex bollar.

Bäst i Extra tycker jag Chrille var som spelade stabilt matchen igenom. Jacke står för stabilitet, läckra avslut samt bra snack och Mackan Pettersson har sköna knorrar och lobbar. Vi har ett gäng yngre grabbar också som gör det bra, särskilt Linus Thunholm tycker jag tar för sig. Men det som jag ser framför mig när jag blundar är ändå Lennartssons fantastiska underjamare där han i 6-5 söker upp deras enda trea och skjuter runt honom upp i vänstra krysset - helt otagbart för målvakten. Strålande nummer från en riktig handbollskonstnär!

***

Det var lite buttra miner på Pekings bänk när de såg att Jacke Sundberg var med på planen. Faktum är att han egentligen inte skulle vara med alls, utan han tog Jögges plats som hindrades av en rinnande näsa.

***

Och nog börjar man drömma lite om att få Jacke tillbaka i träning och redo för en comeback till nästa säsong! Inte bara för att han själv är ett hot, utan för den stabilitet han bidrar med som lyfter de yngre killarna.

Inga kommentarer: