måndag 14 mars 2011

Åskådarens ABC

Som åskådare i handboll och andra sporter är det viktigt att agera på ett visst sätt. Är man dessutom på en match som är tv-bevakad blir det extra viktigt att skärpa till sig. Okej, här kommer tre enkla punkter, lite vett och etikett eller åskådarens ABC om ni så vill:

1. För en hög trivselfaktor, både för åskådare och spelare, lev med i matchen. Gapa och skrik. Applådera och visa känslor.

2. Om du absolut måste sitta och blåsa på med din högljudda tuta, gör det då längst uppe i ett hörn eller något. Som åskådare kan det vara ytterst irriterande att få en sådan högpresterande tuta rakt i örat. Direkt skadligt. Tänk på det.

3. Gör guds skull, låt inte fingrarna peta i näsan. Det ser inte alls trevligt ut. I EM-kvalmatchen här igår fångade en av tv-kamerorna Magnus Wislander sittandes med ett finger i näsan på ett snabbt klipp. Kommentator Robert Perlskog:

- Ja, där hade vi Magnus Wislander och jag vill inte ens kommentera vad han nyss gjorde.

Så, peta inte i näsan, vare sig det är tv-bevakat eller inte.

***

Måndag idag. Ifall ni inte visste. Det är väl för härligt. Ny vecka vilket innebär nya möjligheter. Träning ikväll också, 17:00 i Sporthallen.

Inga kommentarer: