onsdag 23 mars 2011

Nöjda spelare i Sikeå SK

Ett litet förkvällssnack med Milad Farshid sitter aldrig fel. Ni vet, han som kom in i Sikeå SK:s trupp mitt i säsongen och har fått stå några matcher? Nähej nej, det visste ni inte nej. Okej då. Då blir det här ett inlägg för oss IFK:are som känner Milad sedan tiden i IFK samt för hans nya lagkamrater i Sikeå.

Jag frågade Milad ifall laget var nöjda med säsongen där serien var rekordjämn för att få kvala uppåt som nedåt. De var nöjda sa han. Åtminstone spelarna men förmodligen också övriga i föreningen.

Sikeå som för bara tre år sedan kvalade upp till Allsvenskan har genomgått en tuff resa med många tappade spelare. Givetvis är namn som Frédéric Pons och Daniel Bygdemark tuffa att ersätta. Hur ofta flyttar en fransman till Norrland som dessutom har meriter från det franska handbollslandslaget? Nej, ni ser. Det finns ju inte på kartan. Jo, i Robertsfors om vi ska vara uppriktiga. Jag har ett av våra möten med Sikeå färskt i minnet. Det var söndagen 24/2 2008 och säsongen när de fick kvala till Allsvenskan där Pons var ostoppbar hemma i vår borg. Matchen slutade för övrigt 20-20 (10-11). Nu när ni vet det kan jag skriva ner resten av siffrorna också:

Mål IFK Nyköping: Simon Skuthälla 6, Tommy Dalin 3, Andréas Asp 3, Hampus Asp 3, Tobias Johansson 1, Fredrik Svensson 1, Rickard Söderberg 1, Axel Eriksson 1, Stefan Germerud 1.

Mål Sikeå SK: Frédéric Pons 10, Rickard Jonsson 4, Kim Levin 2, Daniel Bygdemark 2, Joel Weinmar 1, Robert Sundström 1.

Utvisningar, IFK Nyköping: 5 x 2 min. Sikeå SK: 1 x 2 min.
Domare: Rickard Johansson, Jonas Torelli.
Publik: 390.

Siffror, siffror. Man kan inte få för mycket av siffror.

Inga kommentarer: