söndag 20 mars 2011

Kvalspelet är igång

Det är intressant värre att följa kvalspelet i handbollen. Både upp till Allsvenskan men även upp till division 1. Igår drog den första av två matcher igång innan Direkt off väntar.

HK Eskil - IK Cyrus 22-31 (8-17)
Hemmalaget hade några på sjuklistan i form av Philip Ellström, Rickard Oldberg och linjespelaren Rasmus Nilsson. På skadelistan fanns Tobias Axelsson.

- Det blir lite för kännbart i dag, det syntes speciellt på nio meter, sade tränaren Stefan Karlsson till ekuriren.se.

I Jönköpingslaget var inte helt otippat högersidan giftig. Erik Höglund och Johan Petersson stod för 13 mål. Skytten Tobias Larsson var även han het och stod för fem mål innan han ådrog sig ett rött kort i slutet av den första halvleken. Målvakten David Larsson var också en matchvinnare då han räddade 44% av skotten.

Wasaiterna - IVH Västerås 30-25 (18-12)
I början av den andra halvleken ledde angeredarna med hela nio mål innan IVH började punkta Patrik Rodzewicz som kom upp i 11 mål i matchen. Patrik kom för övrigt tvåa i division 1 södras skytteliga med 134 mål. Endast slagen av Erik Höglund i Cyrus som gjorde 146 stycken.

Wasaiterna menar att om de bara kan få stopp på Martin Boquist i returen är mycket vunnet. Ja, det är väl så de flesta upplevt Västerås-laget under säsongen.

Returer på torsdag (Cyrus - Eskil) och söndag (IVH - Wasaiterna).

Segraren Cyrus/Eskil möter Djurgården i Direkt off medan IVH/Wasaiterna ställs mot Alstermo.

***

Sollentuna HK spelade igår mot HK GP i Sollentuna SH. Bortalaget gick segrande ur rond ett med två måls marginal, 27-25. Lutar alltså mycket åt att vi får spela mot HK GP då alla Eskilstunalag är erkänt starka på hemmaplan.

Tyrold ska möta vinnaren i mötet Matteuspojkarna och AIK. Där vann AIK på bortaplan med 26-22.

***

Hampus Asp och IFK Tumba gick och vann Allsvenskan till slut trots endast en poäng på de tre avslutande matcherna. Några kommentarer från Hampus är att vänta här på bloggen inom kort. Något att se fram emot alltså.