tisdag 8 mars 2011

Extra vann utan Jacke och Pelle!!!!

Fick just ett glädjande samtal från coach Antal som i en glad och livad minibuss, kunde berätta att Extra vunnit borta mot Irstas utvecklingslag med 25-24. Det var först lite svårt att höra då det stimmades glatt i bak i bussen, och tro fan det! Att åka till Västerås en vardag för att lira match är inte optimalt på något vis, men då är det extra (heja!) starkt att vinna. Enligt Antal var det en bra match av samtliga där Hagman fick kundvagn med 6 mål. Andra målskyttar var Slangen och Mackan på fyra mål, Hampus Engstrand och Lennartsson på 3 samt Chrille och Genna med två mål vardera. Sist men fan inte minst fick även Dennis Mark-Hammar slänga dit en boll i buren! Missade att nämna det i förra inlägget, men han gjorde en jäkligt bra insats bakåt när vi mötte Peking sist.

Vad jag förstår gjorde domarna det mesta för att hålla Irsta kvar i matchen där Extra drabbades av hela 7 tvåor och två röda kort, medan Irsta fick två tvåor - vilket inte speglade matchen enligt Antal. Dessutom hade Irsta med en A-lagsspelare trots att de nya bestämmelserna tydligt säger att så icke får ske med tre omgångar kvar.

Irstas tränare menade dock att de inte kände till den regeln och "inte blivit informerade" om det. Pinsamt!! En förening som Irsta som tydligen har ambitioner kan alltså inte gå in och läsa på förbundets hemsida. Attityden från deras tränare var tydligen något i stil med: Äsch skit samma matchen betyder ju inget samt att spelaren tydligen inte fått så mycket speltid i a-laget. Då får man tydligen bryta mot bestämmelser, eller snarare påstå att man inte blivit informerade om dem...

3 kommentarer:

stina sa...

det lämnas väl in protest på det väl?

Hagman sa...

Det gjordes det inte.
Vi vann ändå matchen.

NIklas sa...

den arrogans som visas mot motståndare och gällande regler är ju förkastlig!
Irsta var nere i Östergötland i söndags och spelade match mot både Ljungsbro och Miffe, undrar om de även då använde sig av otillåten spelare?

Även om det inte påverkar tabellen med upp/nedflyttning kan man tycka att de ändå ska bli fråntagna resultaten. Om inte annat för att visa att man inte kan behandla motståndare och gällande regelverk hur respektlöst som helst!