måndag 28 mars 2011

Optimala handbollsträningen

Ikväll hade vi den bästaste av alla handbollsträningsupplägg. Hur är en sådan då? Jo, här ska jag redogöra för hur man på bästaste sätt fyller upp 1 timme och 45 minuter med träning. Uppvärmning med fotboll en kvart. En klassiker unga mot gamla. Germe höll i träningen.

- Så vitt jag kommer ihåg vann vi senaste matchen så det blir fotboll idag, sagt till spelarnas stora jubel.

Sedan lite uppvärmning av målisarna som behövde få känna lite på de inlimmade lädren. Sen den roligaste av alla övningar. Helplanskontringar. Ljuvligt.

Detta bygdes sedan på med samarbete två och två. Sedan tre och tre. Vidare med tre och tre mot tre försvarare i kontring.

Sedan var det dags att köra lite specialpositioner men ändå med samarbeten om två och två men även tre och tre.

Sista halvtimmen var det dags för match.

Kontentan av detta är att det var idel roliga och nyttiga övningar.

Efter träningen visade junisarna att det fanns ännu mer energi i kropparna. Lennartsson och Brofjord hade en brottningsmatch nere i foajen, endast iklädda kalsonger, där Brofjord ville åt sin mjuka lilla boll som Lennartsson höll i. När Lennartsson tröttnat på brottningsmatchen slängde han iväg bollen långt, vände sig mot mig, Treijner och Asp och sa med ett leende på läpparna:

- Så mycket för så lite, innan han gick in och duschade med de andra nakna grabbarna.

***

Jepsson är tydligen en riktig fena på det här med Ice Karting, enligt honom själv. Jag visste inte riktigt vad han menade men han förklarade att det är som Gokart fast med jättedobbar på de annars så blankslitna små däcken. Hur går då en liten Ice Kart och 199 cm Jepsson ihop är då nästa fråga? Ja, tydligen var det lite trångt men det räckte till seger i hans och polarnas Sälen 2011 Ice Karting Tournament.

Ska man vara lite vetenskapligt filosofisk här kan man ju fråga sig om det är Jepsson som är bra eller polarna som är mindre bra. Eller så är alla riktigt jäkla bra. Svaret på detta förtäljer inte historien.


En fin rackare till pokal fick han, dyngskytten Jepsson.

1 kommentar:

120 KG kärlek sa...

Se nu till o greja kvalet. Håller på er Boys