lördag 13 november 2010

Viktig seger mot Lidingö

Två poäng är alltid två poäng och räknas lika mycket vare sig man vann tveksamt på poäng, eller via knock out. Det senare är dock alltid att föredra och därför kanske vi har en liten besk eftersmak kvar i munnen efter segern borta mot Lidingö.
Det brister i det kollektiva anfalsspelet, framförallt i första, och det skapar någon form av frustration tror jag. Bollar kastas bort och enkla pass går till motspelare som kan vända och kontra. Vi lyckas bara göra 9 mål i första! Det ska också sägas att deras keeper är ruggigt bra och äter upp våra dåliga och ärliga avslut.

I andra gör vi å andra sidan 19 baljor men släpper även in några fler. Vi får lite bättre fart på trycket i kontringar och hjälper varandra bättre till lägen. Bakåt tycker jag att vi jobbar bra matchen igenom och jag själv gör en bra insats. Och vinst är det enda som räknas trots allt så vi ska inte gnälla nu! På tisdag får vi gå igenom vad som kan göras bättre och förhoppningsvis lära av det. Ricoh på fredag blir ännu en tuff uppgift där en del rutinerade rävar säkerligen straffar oss om vi spelar lika odisciplinerat som vi gör stora delar av matchen idag.

Matcher i matchen var annars vem som skulle sätta flest straffar av Sonny och Asp och båda blev 100% med fördel för Andréas som fick sätta tre (tror jag) medan Sonny bara fick ett försök. Mellan mig och Sonny blev det någorlunda lika tycker jag där jag har två räddningar, en i stolpen som jag styr ut med mina jedi mind tricks, och han har tre baljor i mål tror jag. Eller var det fyra med straff? Rille och Sonny gick ju på samma kant och hade två av fem från sin kant så där var det jämnt också. Men som sagt: viktigaste vinsten var att vi bärgade två pinnar och ändå hyfsat hänger med i den här tokjämna serien. IVH vann mot Irsta och därmed är Eskil etta efter deras vinst mot Täby. IVH går upp på en tredjeplats tror jag, men Skånela har inte lirat än och kan ta över den platsen vid seger mot Ricoh i anrika Högdalshallen. Det är fortfarande bara två-tre poäng upp till kvalplats så även om vi har lite av en kräftgång just nu är inget omöjligt!

Nåväl seger som sagt där Andréas inte nollades utan gjorde 11 baljor inklusive sina straffar.

Jag noteras för 21 räddningar enligt SN:s utsända, och det får jag absolut vara nöjd med.

Räddade två avslut från Sonny vilket då borde göra mig bättre än Robin Hallberg som mötte Lidingö när han stod för Täby häromsistens. Borde inte jag då få spela i Bajen? Vill jag ens det? Tänker spela kall när Staffan ringer...


Kenta uppmärksammade mig på den här sköningen när vi stod på parkeringen vid Gångsätra. Gör p-skivor någon nytta när man kör? Kör man inomhus?

Marcus "Moe" Pettersson stod för matchens märkligaste då han missade öppet mål när deras keeper gick ner för räkning. Domaren hade tydligen ett finger med i spelet, men jag hoppas att vi kan bjuda på ett klipp av händelsen vid senare tillfälle!
Domarna var annars helt okej, men inte särskilt sugna på att diskutera sina domslut vilket både bänken och Andréas fick erfara. Pratade dock lite med dem båda under matchen och då var de absolut trevliga. Gäller prata om rätt grejer bara!
Hyfsat stor tillströmning av IFK:supportrar vilket vi tackar för! Lidingömammorna var dock inte särskilt högljudda idag. De skrek sig kanske hesa i matchen innan där Lidingö tog emot Skånela och vann med uddamålet.
NUUU blir det tevespel för mig. HEJSVEJS!


Inga kommentarer: