tisdag 16 november 2010

Mål, mål, mål - Elina Engström!

Elina Engström är en ytterst aktuell damspelare i IFK. Hon krutade in kvitteringen till 21-21 mot IK Bolton här i söndags. Konsten att göra mål, det är Elinas grej på handbollsplanen. Sveriges bästa handbollsblogg har fått låna lite av Elinas tid.

Elina, du är allt en riktig måltjuv. På de inledande sju matcherna har du krutat in 54 mål, vilket ger 7,7 mål/match i snitt. Är du förvånad över att det gått så bra eller visste du att du skulle göra så mycket mål i division 2?

Lite förvånad är jag ju. Det gick ju bra förra året också men det är klart att man inte visste hur det skulle gå när vi gick upp en division. Men det är kul att det har gått bra i alla fall!

Ja, det tycker vi med. Du gör ju mål från kanten, på kontring, på straff, i zon 2, i zon 3 och via inspring. Du är överallt på planen. Var trivs du bäst?

Kanten.


Inget snack om det. Kanten är bäst! Håller med dig fullständigt. När började du spela handboll då?

Jag gick i femman när jag började. Hur gammal är man då? 10 år, kanske.

12 år tror jag man är i femte klass. Strunt i det. Du var iväg på ett litet äventyr och spelade i IFK Tumba. När var det? Hur länge? Hur gick det?

Jag gick i ettan på gymnasiet. Jag åkte dit till deras försäsong och var kvar kanske ett halvår. Jag hann spela några matcher med dem i alla fall. Jag spelade nia då och det gick bra. Jag slutade mest för att det var för mycket i skolan då och att det var svårt att pendla.

Moget av dig ändå och nu har du ju testat på det. Kul att du är och underhåller Nyköpingspubliken nu! Vad har du för mål med ditt handbollsspelande, förutom att ösa in mål?

Landslaget ;)

Det var minsann ingen dålig målsättning. Kör hårt, Elina! Vad tar du i bänkpress förresten?

Ingen koll på det...1000 kanske.

Ajdå. Då tar du mig där. När du inte spelar handboll, vad gör du helst då?

Fika med mina kompisar. Jag gillar att fotografera.


Va kul! Det hade jag inte koll på. Jag gillar också att fotografera. Kolla gärna på mina naturfoton från Nävsjön, om det kan vara nåt! Axel tycker att de är fina i alla fall. Vad tycker du om er konstellation av tränare (Falo, Iniesta och Onkel Fester) då? Är de bäst, eller är de bäst?

De är bäst.. eller? Nej, de är bäst!


Frågor har kommit till oss på bloggen. De är nyfikna på vad hemligheten är bakom ditt fina målsinne?

Jag blev tappad när jag var liten och efter det började bollarna trilla in.

Ojdå! Undrar vad Socialkontoret säger om en sådan sak. Tycker lillgrabben vurpar tillräckligt bra på egen hand. Återstår att se om han får ett bra målsinne. Elina, hur tror du att det kommer att gå för er i år då?

Bra!


Ja. Det låter ju det. Bra är bra. Läser du våran blogg annars?

Vilken blogg?

Ok. Det är en blogg om mestadels handboll. Lite om fiske också eftersom Axel gärna vill följa oss fiskefantaster på våra äventyr. Bloggen är dessutom utnämnd till Sveriges bästa handbollsblogg. Jag och Pelle skriver och skriver.


Lycka till nu och se till att hålla i din och lagets fina form!

Tack så mycket och lycka till själv!


Tackar tackar, målsprutan Elina!




Redan en sporthallenklassiker. Tål att visas igen. Elina kvitterar med få sekunder kvar mot Bolton till ställningen 21-21.

Inga kommentarer: