onsdag 3 november 2010

En ny damtränare i år - Jörgen Elmsäter

Jörgen "Falo" Elmsäter, hur mår då?
Tackar som frågar, hur är det själv? Det är bara fint med mig och allt känns toppen i mitt liv just nu. Mycket som händer och bara positiva saker.

Det är helt ok. Tackar som frågar.

Du lade skorna på hyllan efter förra säsongen, känns valet rätt så här några omgångar in på säsongen 10/11?
Ja, jag gjorde ju det för andra gången i mitt liv *skratt*. Valet känns både rätt och fel. Hade kroppen varit hel så hade jag spelat vidare, men nu när kroppen sa ifrån så var det bara att lyssna på den hur mycket än huvudet och viljan ville lira vidare. Man måste kunna leva i vardagen också. Fast vem vet, kanske man snörar på sig dojjorna i framtiden igen.



Här ser ni hur Jögge försöker blocka ner Tobbe Johansson, numera tillhörande Norrköpings HK, under en träning förra säsongen.

Du är numera tränare i IFK:s damlag tillsammans med Anders "Iniesta" Hasselqvist och allt-i-allon Anders "Onkel Fester" Ljungberg. Hur känner du att denna konstellation är?
Konstellationen känns helt rätt, med tanke på att vi har haft den i ett par år redan innan vi samlades kring handbollslaget. Vi bor ju alla tre inom spottavstånd till varandra ju. För att vara seriös i svaret så tycker jag att både jag och Hassel har samma syn på handboll och kompletterar varandra på ett bra sätt där vi har olika styrkor som tränare. Vissa bitar är han bättre på och vissa bitar kan jag bättre. Att ha Ljungan som allt i allo är toppen, utan en sådan viktig kugge som donar och fixar så blir ett lag haltande. Det borde ni ju veta som har i mina ögon världens bästa materialare i "Stugan".

Ni är nykomlingar i division 2 och går samtidigt fram som tåget efter att bl.a. har slaktat serieledaren Skogås. Vad har du att säga om erat fullständigt respektlösa och underhållande spel?
Ja, vi är ju som sagt nykomlingar och det har gått riktigt bra för oss i inledningen. Sakta men säkert börjar vi växa oss i div 2 kostymen och det är viktigt att vi fyller ut den till varje träning och match för att bibehålla passformen. Kul att du tycker att vårat spel är underhållande och respektlöst. Vi försöker att ha ett spel med fart och frenesi där alla är delaktiga och det blir underhållande när det funkar och alla kör på. Som nykomling i en serie så har man inget att jämföra med utan då går man in med vetskapen om att de andra är ett bra lag men inga världsmästare. Samtidigt så ingjuter vi mod och självförtroende i spelarna och poängterar att VI är bra och kan spela en härligt kul och vinnande handboll samt att vi kan slå och vinna över vilket lag i serien.

Nyförvärvet Åsa Wilén, vilken lirare alltså! En fröjd för handbollsögat. Hon hade bara tänkt stanna till nyår pga. arbetet. Hur ska ni behålla henne hade ni tänkt? Är det möjligt?
Ja, hon är verkligen härlig att skåda på träningar och matcher. Med en härlig rutin från högre spel i systemet som smittar av sig på de andra samt visar en fantastisk inställning i allt hon gör då det skall spelas eller tränas handboll. Ja det är tråkigt om hon försvinner efter halva säsongen och jag hoppas att hon blir kvar. Tyvärr är det ju så att det är arbetsmarknaden som styr och inte alltid viljan och jag förstår Åsa om hon väljer att flytta om hennes jobb inte fortskrider på Landstinget. Ja om man hade lösningen på hur man skulle få henne kvar då hade det ju varit lätt ju. Hon är ju utbildad dietist, så varför kan inte klubben anställa henne som kostrådgivare till ALLA våra aktiva medlemmar och även de som är passiva. Vi behöver nog alla lite hjälp med hur an skall äta då man är håller på med idrott samt jobbar eller pluggar. Snälla IFK ordna en sådan tjänst.

Joline Asp har inte varit med på några matcher nu. Kan du berätta vad som hänt och när hon beräknas vara spelduglig igen?
Ja, tyvärr har hon inte kunnat medverka med oss på planen på ett bra tag nu, tråkigt och trist för oss men säkert mest smärtsamt för henne då hon har en järnvilja och glöd som brinner otroligt för sitt handbollsspelande. Egentligen borde ni i bloggredaktionen höra av er till henne för att få den rätta diagnosen på vad hon drabbats av, men jag skall försöka ge ett svar på din fråga. I premiärmatchen fick Joline utså en rad tuffa smällar, summan av kardemumman blev att hon åkte på en hjärnskakning samt fick problem med sin nacke som hon tidigare haft problem med. I förra veckan så blev hon friskförklarad av medicinmännen och nu är hon med i träning igen. Vi vet ännu inte när hon kan vara med på match utan det får hon och hennes kropp avgöra. Alla saknar henne i truppen och vill att hon kommer med så fort hon känner sig 100% att köra.

Vad var er målsättning med laget inför säsongen? Känns det som att den ändrats nu efter er vassa inledning?
Vi hade väl inte direkt någon målsättning inför denna säsong egentligen. Som nykomling så är ju första målet att bli kvar i serien och att inte få respass efter en säsong. Känslan vi hade i ledarteamet var att på övre halvan skall vi kunna hålla oss och den målsättningen håller vi än idag oavsett att vi har börjat och spelat mycket starkt. Med övre halvan kan man ju komma allt från lag 6 till att vinna serien. Vi tar en match i taget och utvecklas hela tiden och är ödmjuka inför uppgiften.

Hur är du som tränare, din stil och filosofi?
Ja, hur är man som tränare, den frågan borde ni ställa till spelarna. Som tränare så är jag nog engagerad, hård, rättvis, öppen, vuxengestalt och en spjuver som sätter myror i huvudena på spelarna med skämt och bus. Skulle vilja ha på mitt tränar-CV, kunnig och rutinerad. Hoppas att i framtiden klubben vill skicka en på tränarkurser så att man får mer vetskap om hur det är att vara tränare och hur man skall lägga upp en hel säsongs träningar bl.a. Hoppas bara att mina tjejer uppskattar mig som tränare, utan deras stöd så skulle man ju lägga utav direkt.

Min stil som tränare är väl att jag har ett stort handbollshjärta och vill få ut mina kunskaper på bästa sätt. Engagerad och mycket energi samt massor utav glädje och humor är min stil. Mycket av sin egen personlighet får man ju bjuda på, både på gott och ont.

Stämmer det att du utsetts till Sveriges bästa handbollsspelare i din årskull? Berätta!
Äntligen en fråga som man kan få skryta lite i svaret *skratt*. Ja, det stämmer faktiskt och jag berättar gärna hur det gick till:

Det var när jag spelade med Sörmlandslaget i den riksomfattande Hummel Elit Cup (numer heter den Sverige-cupen tror jag) i Katrineholm. Vi i Sörmland hade ett riktigt bra gäng och tog oss till finalen där vi mötte Skåne. Skåne, ett landskap med starka handbollstraditioner och handbollskultur mot ett överraskande Södermanland, som slagit lag som Västergötland och Småland bl.a. under sin resa till finalen. Skåne blev allt för svåra för oss och vi förlorade finalen med 12-9, men för mig personligen spelade jag rätt hyfsat då jag gjorde 6 av våra mål samt spelade fram till de andra 3. Hela turneringen hade gått väldigt bra för mig som V9/M9 ( jo, jag spelade som 9:a förr). För mitt spel under turneringen och min insats i finalen gjorde att jag blev utsedd till finalspelets bästa spelare som motsvarade turneringens bästa spelare. Så jag kunde titulera mig som Sveriges bästa 15-åring. Fantastiskt ögonblick och ett minne för livet.

Ibland hjälper du till i din frugas företag med att massera folk. Hur är det jobbet tycker du?
Ja, jag gör ju det och det är oerhört stimulerande att få göra något helt annat mot de jag i vanliga fall gör dvs. är på SSAB och hanterar flytande järn. En bra kontrast liksom.

Nu får du din chans att sälja in företaget. Varför skulle jag gå till dig om jag ville ha en massage?
Må Gott Huset som företaget heter är en unik oas mitt i stan (Västra Storgatan 4, tele 267776), man kommer dit stressad och går därifrån harmonisk, avstressad och med ett lugn inombords. Framför allt så tycker jag du nu är en aning egoistisk när du bara tänker på dig själv med att vilja ha massage, du skall ju självklart ta med dig gumman samtidigt. Låta henne bli ompysslad utav min fru undertiden du är på massage hos mig.

Du skulle gå till mig för att jag ger en massage som längtar efter, dvs. att man får en massage som känns och som gör nytta åt en stel idrottskropp. Min filosofi med massage är att den skall kännas att den gör nytta. Visst kan det vara skönt med att någon masserar fjäderlätt över ens kropp, men det hjälper inte mot stela och ömmande muskler. Du går till mig för att göra dina muskler glada och få din kropp att fungera med ett leende.

Jag har bokat in en tid för dig onsdagen den 3:november kl 16.00. Då får du skaffa din egna uppfattning och sedan skriva i bloggen om hur den var, tycker jag.

Välkommen!

Fråga gärna din bloggkompis om hur massagen är?

Det var väldigt generöst av dig. Självklart kommer jag på massagen och sen ska jag utvärdera och skriva om min upplevelse här på bloggen. Ska också höra med Pelle hur han hade det.

2 kommentarer:

pelle sa...

Jögge - Frågan är om det är Västra, Östra eller Vänstra Storgatan det ligger på...? i övrigt kan jag säga att det är en fantastiskt välgörande massage man får där, men man får vara beredd på att det gör jävligt ont! Din lår- och vadmassage fick mig att att nästan svälja en cyanidkapsel för att slippa smärtan... Men som sagt: Det gör underverk för trötta leder!

brevbäraren sa...

eller om det är västra kvarngatan