lördag 27 november 2010

En förlust är en förlust

Först och främst så heter det Handbollsfredag i Nyköping och ingenting annat. Inte fredagshandboll utan HANDBOLLSFREDAG! Har ändrat i inlägget nu kära medarbetare på SVT. Har inte ändrat i filmen inspring & presentation men kanske kommer att göra det om jag orkar.

Av de 62 som befann sig i publiken i den svinkalla Tibblehallen var nog i alla fall 20 från Nyköping. Dammigt och halt var det också, på planen. Undrar när de städade där senast? Spelare, inklusive jag själv, sprang omkring och halkade. Efter att jag vurpat första gången drog jag nävarna i målgården för att få stöd att ta mig upp. Jag hann då reflektera att hela min högernäve var beklädd av dammråttor. Bra kombination med ostädat golv och handbollsklister. Det gör susen för greppet. Det om det.

Matchen då? Där gör vi definitivt inte jobbet som krävs för att ta två poäng. Vi står och glor när Byrén, bra handled, gör mål på mål i första halvlek. Ingen kroppskontakt alls och då är det lätt att anfall, för Täby. Vi bränner ordentligt med kantlägen. Jag tre, Jeppe två, Axel ett eller två och Haking ett. Vi gör väl inget kantmål i första? Rätta mig om jag har fel. Vi missar tre av fyra straffar totalt sett. Nils, en av tvillingarna Pettersson, i Täby kontrar väl in 9 av hans 10 mål. Han är duktig och säker i läget men att han får kontra så mycket har väl mest att göra med våra usla inspel/avslut samtidigt som Nils spelar längst fram i deras 3-2-1 resp. 5-1. Svårt att hinna ifatt då, samtidigt som han inte på något sätt är långsam. Många Pettersson på planen igår för övrigt. Nils och Gunnar i Täby och Martin och Moe i Nypan.

Vad kan vi mer säga om matchen? Jo, om den där Asp hade kunnat vara med så hade vi förmodligen vunnit. Ni vet, han som är Mr. 100% på straffar och kan hata in mål! Nu var inte han med och det var synd. Han hade också kunnat hata bort många baklängesmål. Jedi mind tricks. Förstår sedan att ha kunnat kasta in en sådan som Skuthälla. Han hade sprungit åttor kring Täby-försvaret och vi hade tamefan vunnit den här matchen även om det var en undermålig insats, speciellt i försvarsspelet.

Men, kära publik och lagkamrater. En förlust är en förlust. Grattis Täby! De kostade också på sig några mindre bra prestationer från sjumeterslinjen när de ledde stort. Rättvis seger för Täby alltså men vi kan ju så klart bra mycket bättre med det laget vi matchar denna fredagskväll. Det hade inte varit roligt att möta Täbys Hammarby-uppsättning men det spelet vi levererade igår. Samtidigt hade det inte varit kul för Täby om de spelat mot ett fulltaligt IFK Nyköping. Även om Täby ligger trea från slutet hade de nog kunnat vinna mot många av lagen i serien om de mött lagen utan tre av sina bästa/bättre startspelare. Sådan är idrotten. Vi hade tur som inte mötte Hammarby och de hade tur som mötte oss i rätt läge. De mötte IFK Nyköpings sjukdoms-, skade- och avstängningsmisärslag.

Måste passa på att sno några ord från den förre DIF-tränaren Leif Wirdfors och det han skrev efter vår utskåpning av DIF i Nyköpings Sporthall säsongen 08/09.

"Täby vann inte matchen. Det var vi som förlorade."

Kaxigt tycker ni? Ja, men det är för handbollens bästa, alltid!

På vägen dit satt Tornler, eller Torniér som speekern sade, längst bak och käkade sin pastalåda.

Jag:
Är det kebaben som vanligt?
Tornler: Nej, det är kyckling den här gången.
Jag: Jaha, vad är det för smak på den då?
Falo hinner inflika: Ja, kyckling kanske?
Tornler: Det är något med tomat, tror jag.

Förresten tog det 10 minuter innan vi kom oss iväg från parkeringen utanför Tibblehallen. Likt resan dit hade skjutdörren frusit fast. Asp hatade upp dörren så vi kom in efter ett tag.

Falo, på vägen hem, i minibussen:
- Det är så skönt att åka minibuss. Får ju inget ont i kroppen heller!
Jag, på vägen hem, i minibusen:
- Jögge, min ena skinka har somnat. Det är så trångt att jag inte kommer ner ordentligt.

Det är nästan så att man är lite avis på Ricoh och deras lyxkonferenslokal på hjul. Jag tyckte mig skymta att spelarnas barn hade rutschkanor att tillgå inne i bussen. Emil Persson trodde på en jacuzzi, längst bak i bussen...

I dagens SN-artikel hittade jag mitt namn på tre ställen. Två av dem var rättstavade. Det tar sig. Bra jobbat!

3 kommentarer:

geee sa...

Verkar inte som att samtalet vi hade i tisdags eller efter Irsta-matchen hade någon effekt? Min egen tolkning av att Byrén får göra mål på mål... Kommentar/replik av någon som såg matchen?

Söderberg sa...

Geee, ingen vidare effekt av det samtalet. Over and out!

Germe sa...

Fortfarande besviken över att jag inte kunde vara med och kriga i fredags, men med facit i handen var det nog ett klokt beslut.

har tappat 7 kilo från onsdag morgon till lördag kväll. Och det verkar inte som jag kommer börja gå upp några kilon riktigt ännu heller...

Krya på er gott folk. Det ska jag i alla fall!