tisdag 16 november 2010

Analysera mera!

Är en film, från 1999, med bland annat skådisarna Robert De Niro och Billy Crystal. Betyg för filmen är 6.6 av 10 som baserats på röster från 53 418 användare av imdb.com - världens största filmdatabas.

Fast jag ska inte leka filmrecensent här. Jag tänkte analysera Internettrafiken till bloggen. Jag gillar siffror, tabeller och diagram. Jag och Asp, vår alldeles egna matematikprofessor, skulle säkert kunna uträtta stordåd inom handbollen med formler, ekvationer, diagram, siffror och tabeller. Asp har nämligen något stort på gång och det lär komma ut här på bloggen i dagarnaVad jag vill visa är en jämförelse mellan Dr. House Spekulerar år 2009, perioden 15 oktober till 15 november och Treijner & Söderberg år 2010, perioden 15 oktober till 15 november. Att jag just valde 15 oktober och framåt en månad är intressant eftersom det var det datumet jag började blogga. Bara en parentes, sådär. Jag är inte så dryg som det låter men visst måste det vara intressant att se? Jag och Pelle har ju faktiskt uträttat rätt mycket kul på sistone. Eller vad säger ni? Sveriges bästa handbollsblogg, bland annat...

Vi kan säga, utan att överdriva, att bloggen har fått en rejäl tillströmning av läsare. Som mest har antalet unika besökare varit rejält många (se diagram 1) på en dag, 11 november. Jämför vi detta med samma dag för ett år sedan var siffran inte lika imponerande. Det var alltså 8,6 gånger fler besökare i år den 11 november än vad det var på samma dag 2009. Ska väl kanske tilläggas att bloggen förmodligen bara lästes av nära och kära, förra året, samt av Sonny och Brejding. Sonny gillar ju vår blogg, än idag, men hoppas att även Brejding är med oss som läsare, även idag. Jag läser i alla fall hans. Han är bra! Sonnys är också bra. Långa och avslöjande inlägg. Me like!



Vad tror ni orsaken var att det var så jäkla många inne på bloggen den 11 november då? Jo, jag gissar att det har att göra med att vi utsågs till Sveriges bästa handbollsblogg den dagen. Det borde kunna bero på det fast man kan aldrig vara säker.

Ska för övrigt bli mycket intressant att se på vilken plats vi hamnar på Sonnys egna lista över Sveriges bästa handbollsbloggar. Följer den med stor spänning. Håller tummarna på!

Förutom diagram 1, som visar på unika besökare, kan vi också se en tydlig tendens i diagram 2, antal siduppdateringar per dag. Relationen och gapet mellan unika besökare och siduppdateringar har ökat från 2009 till 2010. En slutsats vi kan dra av det är att våra läsare nu är mer sugna på att läsa. Mer hängivna och intresserade av vad som händer i och omkring vårt kära herrlag i IFK-handboll. Samma person är inne flera gånger per dag och det är väl det bästa betyget en blogg kan få? Tänk att ha 10 besökare om dagen fast 218 siduppdateringar. Då kanske jag istället skulle bli lite orolig å andra sidan. Läskiga typer som blir helt besatta av bloggen. Står utanför fönstret kl 23.30 en fredagkväll och skriker och undrar varför inte bloggen uppdaterats. Vi är inte där än men vem vet vad som händer i framtiden.

Som ni kan se, i diagram 2, stack 11 november iväg även där med en himla massa siduppdateringar. Det var dagen jag aldrig kommer att glömma. Det var dagen då Pelles och min blogg utsågs till Sveriges bästa handbollsblogg...


För er som undrar över antalet - fortsätt undra! Det där är en affärshemlighet.

Inga kommentarer: