söndag 14 november 2010

Axel dominerade - där bak i minibussen

Vi var på väg till Lidingö men när vi var i höjd med Järna, där antroposoferna håller till, hände något i vår flashiga minibuss. Asp, ja jag vet att det är mycket Asp i bloggen men det händer så mycket kring honom hela tiden. Hur som helst så sitter han och dominerar med sin nya coola Android-lur Xperia. Han surfar och som han surfar sen. Hela batteriet glöder och det blinkar en röd lampa. Men han kör på! Han är inne på FB och letar i gamla album och främst handbollsbilder. Asp fastnar för en bild. Den är tagen utanför sporthallen och det är hela laget, anno 2003, som är på bilden i ett stort segerljubel efter kvalsegern och uppflyttningen till division 2.

Längst bak i minibussen sitter Hagman, Axel och Dalin. I mitten sitter Asp, jag och Germe. Längst fram sitter Stugan och rattar oss säkert med Skuthälla som wingman och kartläsare.

Asp hänger sig över sätet och visar Dalin bilden i Xperian, där bägge två var med på bilden.

Asp: Tommy, kommer du ihåg den här bilden?
Dalin: Ja, haha, sköna minnen. Nu ska vi se här. Vilka är alla...
Asp: Ja, där har vi Kurre i jeansdräkt. Biffen, haha. Kolla Fredlund, haha!
Dalin: Jögge, va skön han är! Haha.
Asp: Tommy, vem är det där? Han längst där bak? Fan, man ser ju inte ansiktet ordentligt!
Dalin: Ja, vem tusan är det där? Jag kan inte komma på det. Asp, vem är det?
Asp: Helt sjukt. Nä, jag vet inte. Man ser ju inte. Kom igen nu. Vem är det?

*Asp och Dalin arbetar systematiskt med att rabbla igenom truppen. 10 min har gått totalt sett*

Axel sitter hela tiden, med den nya Xperian i blickfånget. Vet inte riktigt vad han tänker på. Han själv är inte med på bilden och det var lite före hans tid.

Dalin: Löjligt det här Asp. Vem är den här människan?
Asp: Nu blir jag trött. Axel, kan du se?
Axel: Jaha, det där är ju Fabbe!
Dalin & Asp i kör: Hahaha. Det är ju Fabbe för sjutton.
Dalin: Va fan, Axel, kunde du inte ha klämt ur dig det där lite tidigare? Det är ju Fabbe. Hahaha.
Axel: Hahahaha...


Axel, med sin specialfint på straffar.

Som ni kanske kan tänka er fick Axel höra detta resten av resan och dagen. Vi skrattade och vi skrattade så det saknade motstycke. Det var ju Fabbe! Axel tog den bara sådär. Som Dalin och Asp kämpade. Själv spelade jag inte ens i laget då och jag vet inte heller vem Fabbe är men detta var hysteriskt roligt.

När vi kom in i Stockholm säger Axel, lite lågmält:
Axel: Kör vi höger här framme istället slipper vi en massa vägarbeten.

Ingen reflekterade riktigt så Axel sa det lite högre men det nådde inte fram till vår chaufför. Axel gav sig inte utan sa det lite högre när vi precis har passerat avfarten. Alla börjar gapa och skrika i minibussen och härma Axel. Vi tyckte så klart att det hela var roligt med att han fick fram budskapet först efter att det var försent.

Dalin: Stugan, hade vi tagit av höger här för tvåhundra meter sedan hade vi sparat en halvtimme säger Axel här bak.

Fem minuter senare...

Dalin: Stugan, hade vi kört av där Axel sa så hade vi varit framme vid Gångsätra nu. Vi hade tjänat 30 minuter säger Axel.

Ja, som ni kan tänka er är det här en humor som vi kör precis hela tiden. Det är så roligt att man till slut blir dubbelvikt av allt garvande. Axel, ja han fick ju höra bägge historierna precis resten av hela dagen. Det är så det fungerar i IFK fast det stannar ju oftast inte där utan Axel kommer förmodligen få höra dessa historier mååånga gånger till.



Fabbe? Det är han som jag ringat in.

Inga kommentarer: