onsdag 24 november 2010

Handbollsfest i Kungliga Tennishallen

Hampus Asp ångar på med sitt IFK Tumba i Allsvenskan. Laget ligger på en andraplats och skuggar seriesuveräna IFK Ystad där endast en poäng skiljer dem åt. Nu på lördag har det anordnats handbollsfest i Kungliga Tennishallen, av storsponsorn Ricoh. Då spelar Hampus IFK Tumba mot Djurgårdens IF (tabelljumbo men förra årets seriesuverän i division 1 norra). Noterbart är att det blir förmatch mellan Ricoh och Irsta. Alltså våra kombattanter i division 1 norra.

En enkel seger för Tumba, eller vad säger du Hampus Asp?
Visst är vi klara favoriter efter fem raka segrar och en andraplats i tabellen, men Djurgården piskade oss duktigt på försäsongen och ett derby är alltid ett derby. Men om vi spelar som vi ska så vinner vi matchen.

Din vana trogen gör du även en del mål i din nya klubb. 40 stycken på 9 matcher, 4,4 mål/match, vilket är riktigt bra för en allsvensk debutant. Skillnaden mot i IFK Nyköping och matcherna där? Mer utspritt på målen i Tumba va?
Ja, här är det mycket mera utspritt, bara en gång i år har någon gjort över tio mål. Bredden är större här, vi har stora hot från varje position och avsluten är ganska jämt fördelat. Här är det inte fritt patronbälte som gäller hela tiden, som det kanske gjorde vissa gånger förra året i Nyköping, de enda som sköt mer än mig i förra årets division ett var väl hela Rimbos förstasexa.


Foto: Tomas Berg. Härligt häng, bra magrutor och maxat pådrag (3 pers) mot Hästö!

Vad säger du om lördagens motstånd i Kungliga Tennishallen? Vad bör ni se upp med? Vad bör DIF se upp med?
Djurgårdens främsta i år har varit Johan Brun och Niklas Johansson, så där bör vi se upp. De har tappat sin bloggpersonal till i år. DIF har mycket att se upp för, vi har en bred och komplett trupp.

Kommer den här matchen och inramningen bli det häftigaste hittills i ditt handbollsliv?
Jag hoppas det, men det återstår att se om den kan bräcka eskil borta, där vi vann med ett mål inför nästan 1000 pers, och det lät som om nästan alla var från Nyköping.

Foto: Tomas Berg. Det magiska armbågsskyddet känner vi igen sedan tiden i Nypan. Rejäl gosse och hunk, den där Hampus "Christer Sjögren" Asp!

Har du någon hälsning till Nyköpingspubliken?
Ja, åk upp nu på lördag för fan! Det blir skitkul! Och skrik lite mer på hemmamatcherna, ryktena säger att ni hörs för lite, har pratat med några domare..

Avslutningsvis, bloggen, vad säger du om den? Har du fått dina lagkamrater att läsa bloggen?
Jag har tipsat några om den så men jag tror inte någon har den som startsida ännu. Men klart att jag gör PR för min gamla hemklubb och deras blogg!

Fler läckra foton av Tomas Berg finner ni på hans webbsida. Jag rekommenderar starkt att ni tar er en titt där om ni är fotointresserade. Tack Tomas för din generositet och snabba respons. Hoppas på fortsatt samarbete!

Lycka till på lördag Hampus hälsar vi på Sveriges bästa handbollsblogg genom Söderberg!

Vill ni åka och kolla? Biljetter? Här! Samtidigt kan ni läsa mer om handbollsfesten här!

Inga kommentarer: