fredag 1 april 2011

Asp lämnar IFK för spel i Qatar

IFK Nyköpings genomgående bästa spelare under den gångna säsongen, Andréas Asp, lämnar laget efter en minst sagt skadedrabbad säsong men ändå lyckosam de få matcher han spelat.

- Riktigt tråkigt för laget och föreningen att tappa en spelare av Andréas kaliber. En riktig pådrivare på planen som offrar allt i alla lägen, säger en för stunden lågmäld Leif "Lusis" Karlsson, ordförande i IFK:s handbollsstyrelse, till bloggen.

Laget som har byggt upp ett riktigt drag kring handbollen i staden kommer att sakna sin guldklimp till moderklubbsspelare.

- Alltså, Andréas är en spelare för Elitserien. Inget snack om saken. Att han nu väljer att flytta utomlands är förstås ett stort äventyr för han och sambon. Vi får önska bägge två lycka till helt enkelt och minnas det här året och allt han bjudit oss i publiken på. Blir nyttigt att han är med här i kvalet också, fortsätter "Lusis" som ändå kan se lite ljus i tunneln och fortsätter:

- Ja, men det är ju klart att detta kommer att betyda att någon annan får chansen att kliva fram under nästa säsong. Så är det förstås. Vi kan bara acceptera att Andréas valt att pröva sina vingar på en högre nivå i ett annat land.

För Andréas Asp och sambon Lisas del blir det nu varken hemstaden Nyköping, eller någon annan stad i Sverige heller för den delen. Lite otippat, får man lov att säga, blir det ett varmt och mycket välbärgat land som inte direkt är känt för att ha en högklassig handbollsliga. Något som är högklassigt är dock vad som kommer att visas på lönekontot.

- Det har kommit anbud från både klubbar i Allsvenskan och Eliterien. Tyvärr har väl inget av anbuden haft en tillräckligt bra helhetslösning för mig och sambon. Handbollen är inte allt utan det måste fungera även på sidan av. Att få den här chansen känns som en once in a lifetime-grej. Vilket äventyr! Sen att man kan lägga undan en slant skadar ju inte, säger en helnöjd Andréas Asp till bloggen.

Ja, vi snackar alltså en riktigt lyxig och helproffsig lösning som laget Al Wakra från Qatar erbjudit IFK Nyköpings brutalt genomtränade allroundspelare. Erbjudandet kom också minst sagt som en chock för det nyblivna heltidsproffset.

- Hahaha, jag sade till vimmelbilds-Kurre när han skulle ner dit och hälsa på lite folk att han kunde ju visa en video med mig för någon handbollsklubb. Det gjorde han och de gillade visst vad de såg. Jag kan egentligen bara skratta åt det. Nypa mig i armen för jag tror knappt det är sant. Fri bil, lägenhet och mat ihop med laget. Vi kommer att bo på ett spelarhotell precis intill stranden. Gratis spa. Som en charterresa med all inclusive fast vi snackar ett år. Att jag sedan kommer att få en lön motsvarande vad en hygglig bundesligaspelare har skadar ju inte, menar Asp.


Här tampas Asp och IFK:arna med Bengan Boys Stefan Lövgren och Magnus Wislander.

Sambon Lisa kommer inte heller att gå sysslolös.

- Hon kommer att få en roll inom klubbens ungdomsverksamhet, fast på fotbollssidan. De uppskattar att få influenser från andra länder och vi i Sverige är ju kända för vårat taktiska kunnande. Hon får väl ta med sig någon pärm á la Lagerbäck, haha.

Så Asps sejour i IFK blev nu bara ettårig. Frågan är om Nyköpingspubliken kommer att få se hans finurliga spel även i framtiden.

- Vi har ju våran bas här i Nyköping. Det är ju inte alls omöjligt att det blir mer spel här. Nu ville vi ta den här chansen båda två. En rolig grej är också att vimmelbilds-Kurre kommer att tillbringa lite tid där under nästa säsong så det blir ju trevligt att ha en kompis på plats.


Har Asp släppt ur luft ur sin sista boll i IFK?

Men hur blir det rent handbollsmässigt, vad är det för nivå på laget och ligan?
- Det var faktiskt den första tanken som slog mig när vimmelbilds-Kurre berättade att de var intresserade. Jag har ingen lust att harva på bara för pengarnas skull. Det måste ge någonting för min utveckling också. De bästa lagen i ligan, där Al Wakra är ett av dem, håller ungefär samma klass som lagen på den undre halvan i Elitserien, förklarar Asp.

Andréas och Lisa ska vara på plats i Al Wakra 1 juli.

- Ja och efter det här kvalet blir det en lång och välbehövlig semester även om jag kommer att träna stenhårt på egen hand. Jag kommer att vara väl förberedd för det här. Nu jäklar kör vi så det ryker i det här kvalet också, avslutar Asp.

Sveriges bästa handbollsblogg kan inget annat än att önska Andréas och Lisa ett stort lycka till på äventyret. Självklart kommer vi alla att sakna dig i laget.

Här är er nya stad, Andréas och Lisa:


Al Wakra, precis på östkusten i det lilla landet Qatar (till vänster i bild). På andra sidan bukten skymtar Dubai.


En konceptbild på hur stadens fotbollsstadium kommer att se ut till VM 2022.


En helt okej strand har de också.


Sjukhuset ser sådär magiskt modernt ut.


Ett studiebesök på en av stadens moskéer hör väl till.

5 kommentarer:

Kennedy sa...

Bra där, tog mig typ till halva inlägget innan jag kom på att det är första april:) Skön story dock!

Anonym sa...

Hahahahahaha kul som fasen rille.

Anonym sa...

Läs mer inför kvalet på hemsidan!

Kurre sa...

Ganska tråkigt att få lämna IFK. jag ska göra mitt bästa så att A.asp och lisa ska känna sig som hemma där i Qatar :)

Stina sa...

knäppgök