söndag 3 april 2011

Matchen var som Dr. Jekyll och Mr. Hyde

Handbollsgalen som jag är drog jag till Sporthallen för att insupa lite handboll här på söndagseftermiddagen. Mötte sedan eldsjälen Veronica som satt där på läktaren. För dagen var hon mer en supporter till bortalaget, Norrköpings HK.

Hur i helskotta kommer det sig?

Jo, Veronica är från Peking och en av hennes syrror hade sonen med i laget. Så därför. Det kan jag ta eftersom Veronica satt och promotade bloggen för Pekinganhängarna precis innan jag kom dit. Det var alltså ett Pekinglag som tillhör toppen i Sverige bland alla P 95-lag. Enligt läktaren fick laget med fyra stycken till Rikslägret. Enligt den numera nedlagda Mellansvenskhandbollsbloggen var det tre: målvakten Sebastian Glemhorn, M9:an Benjamin Jacobsson (Veronicas syrras grabb) samt H9:an Jesper Simonsson. Den fjärde skulle i sådana fall vara H6:an Edvin Flygare enligt källan på läktaren.

Jaha, tänkte jag. Då blir det väl åka av med den uppställningen. Visst blev det åka av. Vilken fart och fläkt och vilket målvaktsspel från Glemhorn. Det var klasskillnad och V6:an Rasmus Renmark hade rena rama julafton efter alla precisa utkast från Glemhorn.

18-7 till Peking i halvtid tydde på att det skulle bli en blytung kväll för IFK:arna.

Men...

...om den första halvleken var Dr. Jekyll så var den andra Mr. Hyde. Alltså som natt och dag. IFK kom ut som ett helt nytt lag. Sebbe Nyberg i kassen gjorde flera bra räddningar och försvaret började helt plötsligt hitta rätt och jobba tillsammans.

Framåt var det flera som klev fram. Både Jerry och Lillstugan (Mattias) firade stora triumfer inne på linjen och de sökte sig även ut brett bakom tvåorna där de fick lägen. Pricken över i:t var att de hade en hög procent i sina avslut.

Johan vågar och skjuter. Stegar insida och utsida och visar att han är svårläst. Nu hade Peking ett bra försvar också och längst bak stod ju den här grymme Glemhorn så det är inte så konstigt att Johan brände en del. Johans tvillingbrorsa Magnus utmanar också och gärna.

Det är ju många som tar för sig helt enkelt och det är viktigt. Jag vill se mer av Kassem Awad för jag gillar hans förutsättningar. Han måste lära sig att bli ursinnig på planen bara. Visa fuck off-mentalitet. Då jäklar hörrni.

Josevski är en annan lirare jag gärna velat se mer av idag. Han är finurlig och har en härlig explosivitet och blick för spelet. Vilgot kliver in och gör det bra också med sin tyngd och vågade satsningar. Även han är kalas i sina avslut idag.

Förutom en massa asläckra mål av Pekingliraren Rasmus på V6 samt japanmålet av Benjamin tycker jag ändå att matchens mål görs av IFK:aren Alexander Solkela. En underbart kastad kontringsboll från någon Lindelöfare (tror jag) på ytan som Alexander jobbar ikapp från sin H6-position. Han får precis fatt på bollen innan han är på väg att trampa över. Då kör han någon backhandknorrflipp med högern över Glemhorns vänstra axel eller dylikt och in. Riktigt snyggt hela vägen från passning till mål.

Just det. Andra halvlek går ju helt och hållet till IFK som vinner den med 18-10 men förlorar matchen med 28-25. Inte helt dumt ändå med en snygg avslutning mot ett bra motstånd. Tränaren i Pekinglaget avslutade med att sparka på en vattenflaska vid slutsignalen. Hans pojkar kunde varken komma etta eller trea i tabellen. De slutade som en stark tvåa med 20 segrar och två förluster på totalt 22 matcher. Imponerande. Nog för att de gjorde en svag avslutning i matchen men ändå. Att kicka till en flaska kändes lite overkill.

Något annat. Tobbe "Tobbe är du klar?" Johansson fanns på läktaren men han var inte klar, inte nu heller.

Och självklart var ju kameran med. Ett gäng matchbilder från den andra halvleken ur ett offensivt IFK-perspektiv.


Mattias "Lillstugan" Olsson hittar här rätt med ett av sina fem mål.


Hampus Engstrand testar ett hoppskott. Funkar det inte från V6 måste man ju testa från en annan vinkel.


Lillstugan igen. Iskallt släpper han bollen innan han landar...


...och bollen passerar precis den annars så utmärkte Glemhorn i "njurläge".


Lillstugan igen. Den här gången sätter han bollen från ett bra H6-läge.


Han var överallt. Lillstugan mitt framifrån.


Glemhorn gör här en utsökt räddning. Världsklass på den som Hellgren skulle ha sagt.


Johan kommer brett och får in bollen i mål också.


Här testar Johan ett mer avancerat skott.


Jerry blir upplåst och släpper iväg bollen.


Jerry kämpar på.


Här sätter sig Jerry på Johan.


Hampus försöker sig på en finess i friläget men den gick inte Glemhorn på.


Hampus fokuserar.


Vilgot i favoritläget. Brett med full fart och kraft. Här dyngar han in ett av sina fem mål i matchen.


Är det detta som kallas för att man är påpassligt bevakad på en handbollsplan? Kassem har stor potential som sagt.


Magnus skjuter samtidigt som en Pekingspelare har ont.


Johan har precis avlossat bössan.


Kassem bereder väg för Johans hoppskott.


Vilgot i friläge.


Jerry fångar inspelet och kämpar...


...sig loss och satsar för kung och fosterland.


Kassem Awad.


Glemhorn har alla förutsättningar för att bli något stort. Fast just här fick han släppa in ett skott från Vilgot som var säkerheten själv i läget ikväll.

4 kommentarer:

Gustaf sa...

Krille "Josse" Josevski hade tyvärr känning i sin axel och det var därför han satt i andra halvleken.

Söderberg sa...

Då var det inte så konstigt då. :-)

mammahandboll sa...

Bra jobbat, Söderberg! Jag vet att du har nya läsare nu, från Norrköping!

Söderberg sa...

Bra, mer sånt Veronica.