söndag 10 april 2011

DIF, Tyrold och Kungälv är klara

Igår slog Djurgårdens IF HF ut IK Cyrus efter seger med 29-27 i Eriksdalshallen efter hela 17-9 i halvtid för blåränderna. Två raka för DIF alltså och de är ett allsvenskt lag även nästa säsong. Att DIF fick duon Höglund & Petersson att bara mäkta med fyra mål tillsammans låter som en fin insats i sig. Cyrus verkar ha gjort det bra även om det slarvades för mycket i de avgörande lägena. Några måste vinna och några måste förlora. Idrotten är tuff på så sätt.

I det här klippet kan vi se hur Timmy Sundin avgör matchen med två raka mål från 27-27 till 29-27.



Av DIF:s sexa som avslutar matchen har vi spelat mot fyra stycken under den gångna säsongen.

H6 - Timmy Sundin (då i Ricoh HK)
H9 - Tomas Tverin (då i HK Eskil)
M6 - Roger Järeholm (då i Ricoh HK)
M9/V9 - Patrick Quionones (då i Ricoh HK)

***

Även Tyrold gjorde matchserien kort via två raka segrar, i det här fallet mot AIK från Solna. Lördagens match slutade 32-27. Tyrolds tre toppar i Petter Holmberg, Patrik Söderström och Daniel Karlsson satte tillsammans 19 mål. Även Toni Johansson ska ha varit lyckosam genom bland annat fyra mål.

***

Laget som protesterade och fick den igenom, Kungälv, såg också till att ta hem kvalet efter två raka segrar och detta mot allsvenska laget Önnereds juniorer - Önnerediterna. Så även Kungälv visade att botten av ettan är bättre än toppen av tvåan.

***

Idag väntar nya kvalmatcher.

IFK Nyköping - Sollentuna HK
Nyköpings Sporthall kl 17:00. Liverapportering med Micke Ringberger från Sportexpressen.se på vår webbsida, www.ifknykoping.org. Vi leder med 1-0 i matcher och kan avgöra idag. Kom till borgen och bidra till en härlig stämning i Handbollskvalet, ungefär som Handbollsfredag fast på en söndag. No big deal.

Alstermo IF - IVH Västerås HK
Grytan kl 16:00. IVH Västerås HK leder med 1-0 i matcher.

Mantorps IF - HK Farmen (Lund)
Klämmetorpshallen kl 15:30. HK Farmen leder med 1-0 i matcher.

Inga kommentarer: