onsdag 27 april 2011

Kort om förra mötet Guif - AHK

Treijner har, lite kort, skrivit ihop sina tankar om matchen i måndags. Jag har mest varit inne här och kompletterat med bilder som jag plåtade. Jag kan lätt konstatera att min simpla utrustning inte räcker på långa för att ta skarpa bilder i våra svenska handbollshallar. Fast något blev det i alla fall. Här kommer Treijner, varsågoda!

Ikväll är det alltså dags för fjärde drabbningen mellan Alingsås och Eskilstuna Guif i handbollens semifinalspel. Ska Guifarna avgöra idag på bortaplan eller ska Alingsås återigen hämta kraft ur sin "skolåda" och tvinga fram en femte avgörande fight? På Alingsås hemsida försöker de i alla fall piska fram lite stämning genom att hävda att havet minsann är blått och inte rött! En tydlig pik mot Guifs röda hav! Nå, om det räcker eller ej återstår att se ikväll då.

Zachrisson matade ett par inlägg med vänsterdojjan på uppvärmningen.

I förra matchen som jag och Rille hade det stora nöjet att få se på plats, var det jämnt till en början. Bra försvarsspel från båda sidor men utan att endera av målvakterna gjorde någon större insats. Daniel Johansson i Guif fick dock tag på några fler och efter att lagen följts åt till 9-9 gjorde Guifarna ett ryck till först 11-9 och sedan 13-10 i halvlek. Mångt och mycket tack vare försvarsjätten, tillika linjegiganten Jimmy Jansson. Han var den där lilla skillnaden på nåt sätt och han och de övriga försvarsspelarna neutraliserade Bliznac som hade svårt att komma till avslut.

I andra halvlek har Guif övertag hela vägen men det är först när Richard Larsson byter av Johansson i målet som den där extra energin infinner sig hos de röda. Han hade en straffräddning i första halvlek och får en kalasstart i andra med ett par sexmetersräddningar. Helt plötsligt började Guif att kontra och då går det oftast deras väg.

Sista tio minuterna blev en relativt ointressant historia där det mest handlade om vad slutresultatet skulle bli. 29-24 då till slut där Andrésson och Ekman kunde lufta laget rätt friskt. Patrik "Pava" Johanson utsågs till bäste spelare i Guif och Bernhardsson fick det för Alingsås räkning. Båda spelarna gjorde ett bra jobb och det var kul att se Pava i något som liknar gammal form igen.

Pava tog emot priset som matchens lirare i hemmalaget.

Däremot hävdar jag bestämt att Jimmy Jansson borde ha fått priset då han var oerhört duktig bakåt och dessutom vräkte in mål både från linjen och från 9 meter!

Jimmy Jansson var bra. Han borde ha fått priset som matchens lirare.

Vem som kommer att avgöra matchen ikväll återstår att se! Det lär dock bli en rejäl drabbning och en jämnare matchbild. Klockan 20 på SVT24 – mycket nöje!

Lite blandade bilder från matchen.

Inspring inför en nedsläckt hall. Det funkar i Eskilstuna men inte i Nyköping för det tar 15 minuter för våra gamla lysrör att nå full effekt igen.

Spelarpresentation.

SVT:s kameramän var lite här och där.

Zacke på genombrott. Bernhardsson fick två minuter men det blev bara frikast.

Haukur håller här koll på Alingsås nyförvärv, Payam Hatami. En riktigt vass mittsexa.

Bliznac fick tung bevakning under matchen vilket också resulterade i en tung kväll för bortalaget.

En trio riktigt bra handbollsspelare. Zacke, Tholin och Robin.