måndag 18 april 2011

Division 1 norra 2011/2012

Då har Handbollförbundet kommit ut med serieindelningen för nästa säsong. Det blev som jag trodde att division 1 södra-lagen IK Cyrus (Jönköping) och HK Country (Skövde) hamnar i vår serie. Att Sollentuna HK fick ett erbjudande hade jag dock inte räknat med. Men eftersom Irsta HF helt går upp i IVH Västerås HK i Allsvenskan gör att något mer lag från tvåan måste upp.

Jag ser redan nu att de nya lagen från division 1 södra kommer att tillhöra toppen om inget radikalt händer med deras trupper. Om vi själva får behålla det mesta samtidigt som vi får in några nya kommer vi på inget sätt att bli sämre. Snarare bättre. Det är alltså bäddat för en riktigt jämn serie där jag egentligen bara, i dagsläget, ser Sollentuna HK som seriejumbo om de inte börjar värva några nya spelare. Övriga kan hamna lite varstans.

Krisen med spelarflykten i Hammarby kommer nog att göra Täby HBK till ett svagare lag nästa säsong.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer en första tippning inför nästa säsong helt utan grund:

1. HK Eskil
2. IK Cyrus
3. HK Country
4. HK Silwing/Troja
5. RP Linköping
6. Tyresö IF
7. IFK Nyköping
8. Ricoh HK
9. HK Tyrold
10. Strömnäs GIF
11. Täby HBK
12. Sollentuna HK

Serien ser ut att tappa rätt mycket kvalité jämfört med de senaste säsongerna vilket öppnar för skrällar ifrån de nya lagen. Tyresö har dock bäst traditioner utav nykomlingarna och kommer också skrälla bäst och längst!

Eskil, Cyrus och Country bör rycka ifrån övriga lag i toppen även om Silwing som vanligt kommer vara seriens bästa lag när alla väl är med...

Vad tror ni Söderberg och Treijner?

Söderberg sa...

Ser väl inte helt orimligt ut det där så här på rak arm. Tror dock att min tippning får vänta lite på sig tills det att trupperna börjar sätta sig lite mer. Blir lite för ovisst att försöka sig på något sådant i dagsläget.

Återkommer i ärendet.

JO sa...

Den gamle Silwingspelaren Jonathan Averstedt har satt ihop en liten video och ställer sedan kaxigt frågan om han har Sveriges bästa utkast. Har han det tycker ni?
http://www.vimeo.com/22664087

Jag tycker iaf att han ligger på top 4 i Sverige tillsammans med kanske Daniel Johansson, Philip Åkesson och Thomas Forsberg

Söderberg sa...

Såg helt klart vasst ut med flertalet utkast i trängda lägen. Säkert en god kandidat till den utmärkelsen.