torsdag 28 april 2011

Bloggen spränger magisk gräns

När som helst nu, men troligast under morgondagen, fredag, kommer bloggen att spränga den magiska gränsen av 100 000 besökare. En härlig milstolpe såklart och ett kvitto på att det finns ett stort behov av att läsa om handboll i allmänhet men om oss i synnerhet.

Det hela började alltså den 3 oktober 2008 när vi i laget tyckte att Per Treijner skulle starta igång en blogg. Han är ju en mästare på att formulera sig och tycka till. Han drog igång och den fick namnet Dr. House Spekulerar. Namnet för att Treijner och Dr. House är look-a-likes. Treijner kämpade på med denna blogg i sin ensamhet mot de dåvarande stora drakarna inom området som Brejdings blogg samt DIF-bloggen med Östermark och Strömberg. Treijner skrev mest om vårt lag och blandade sig aldrig i något som kunde liknas vid ett bloggkrig.

Sensommaren 2010 fick även jag några idéer på saker och ting som skulle vara roligt att skriva om. Sagt och gjort och Treijner gav mig förtroendet så fr.o.m. 15 oktober 2010 var jag bloggens andra skribent. Ett namnbyte behövdes för att göra en nystart på det hela. Vi valde att inte krångla till det, trots en namntävling med några bra förslag, utan körde på våra efternamn. Treijner & Söderberg.

Bara någon vecka senare, efter ett intensivt bloggande, utsåg Allt om handboll oss till Sveriges bästa handbollsblogg. Det värmde, minst sagt.

Sedan har vi bara kört på. Den har växt sig stabil och idag har vi många läsare som täcker av de flesta handbollsstäder här i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och några andra spridda länder runt om i världen. Det hade väl ingen av oss räknat med. Nu länkas det hej vilt till bloggen från andra sidor vilket vi tycker är kalas. Senast såg jag att vi ligger med på Guifs startsida under "Intressanta externa bloggar". På tal om Guif så hade jag och Treijner en mycket givande dag tillsammans med Andrésson och Ekman och deras mannar. Det hade ju kanske inte hänt om vi inte skrivit som galningar på den här bloggen.

Så vi får mycket positivt ut av detta trots att det, som ni kanske förstår, snor en hel del tid. Men vi gör inget som vi inte tycker om.


Diagrammet visar läsarantalet per dag och utvecklingen på det sedan starten fram till idag. Vi kan konstatera att fler fått upp ögonen på den sedan utmärkelsen Sveriges bästa handbollsblogg.

Inga kommentarer: