lördag 23 april 2011

Vad händer med Lidingö SK?

Tanken slog mig just vad som kommer att hända med Lidingö SK (LSK) och deras mest framträdande spelare nu när de åker ner i division 2. Stannar de flesta kvar? Drar några stycken? Jag tycker alla gånger att flera av spelarna borde spela kvar i division 1 på något sätt. Det skulle serien bara må bra av.

Jag tänker på spelare som Anders Boqvist i målet. En målvakt som vilket lag som helst i serien skulle vilja ha. Han har den där förmågan att ensammen hålla kvar sitt lag i matcherna. Bra utkast. Kylig i sexmeterslägen. Vänsterhänt vilket är kanon för oss på H6.

Jag tänker också på spelare som den explosive niometersspelaren David Nordman som ändå gjorde 89 baljor på 18 matcher (en match saknas med Lidingö bland matchprotokollen).

Högersexan Michael Lind visade prov på fin känsla i mötet med oss i Gångsätra och har också bra förutsättningar med en lång arm som gör det extra svårt för målvakterna.

Högernian Tomas Hagman blixtrade också till mot oss och visade prov på en bra vänsterarm och en tungt skott emellanåt.

Det går ju heller inte att låta bli att nämna den irrationelle, frispråkige men samtidigt komiske Sonny Östermark där på vänsterkanten. Självklart något av en legend för oss här i division 1 norra, både på planen men även bakom tangenterna. Har också en proffsig meritlista för vår nivå och vi kan ju bara hoppas att handbollssverige får ta del av Sonny på något sätt under säsongen 2011/2012. Vem vet, kanske i en hall nära dig? Han snittade ändå 3,5 mål/match under sina 16 matcher vilket är bra för att vara i ett jumbolag där han spelade långt ifrån 60 minuter/match. Nu vet jag att Sonny varit bättre tränad tidigare i sitt liv så hans facit hade varit ännu bättre annars under den här säsongen.

För övrigt så gjorde Sonny och Tomas lika många straffmål. 12 per skalle. Lika många till antalet fick Rikard Pettersson sitta på utvisningsbänken. Han var bäst på det i LSK den gångna säsongen. Med sina två röda kort vann han också den interna ligan tätt följd av Daniel Broman som hade ett rött kort och 10 utvisningar.

Inga kommentarer: