söndag 3 april 2011

Såhär dagen efter...

Rille har bjudit oss på både lite tankar och en del fina bilder från matchen igår. Micke Gustavsson var vänlig nog att fota med Rilles kamera och vi hade som Rille påpekat fint stöd både från skadade spelare och från tillresta supporters.

Matchen ja... Jag gav ju ingen vidare analys igår men jag vet inte hur mycket som ska sägas om den heller. Vi spelar i perioder bra och i vissa perioder mindre bra handboll. Genomgående har vi ett bra försvarsspel, möjligen undantaget första tio i andra där de får komma till för många bra lägen. Mitt inhopp med några räddningar ordnade dock upp det och efter det fick jag god hjälp. Blott två insläppta sista 20 är ett styrkebesked för oss i IFK som haft klara svårigheter under säsongen.

Framåt kommer vi också till bra lägen och hade inte Mattelin haft en bra dag hade vi vunnit med 15 bollar. Tre missade straffar samt ytterligare flera missade 6-metersavslut gjorde matchen jämnare än vad som borde vara. Men vi ska också komma ihåg att Emil har en mycket vass period sista 15 i första som också den i mångt och mycket gör att vi kan rycka till 12-8 i paus trots att vi var i underläge 4-7.

Jag anser att vi utan tvekan är det bättre laget men att Sollentuna mycket väl kan vinna mot oss på söndag om vi inte är förberedda. De kontrar förtjänstfullt och har en härlig kämpaanda. Det är först i slutet som vi klarar att gå ifrån och vi ligger faktiskt under med 15-16 i andra.

***

Det kvalas ju hej vilt nu den här tiden av säsongen. Dessvärre finns det ju ingen bra sida som samlar alla resultat men om man går efter everysport.com ska i alla fall IVH Västerås besegerat Alstermo i deras första möte med 34-27. Starkt av IVH där alltså och Boken verkar lyckas ta tillbaka Västeråslaget till Allsvenskan även om ett tufft bortamöte väntar.

I det andra kvalet hade dock Cyrus det svårt mot Allsvenska Djurgården som genom att ta tillbaka Quinones och Järeholm återigen blivit ett vinnande lag. 26-31 på bortaplan är starkt och detta trots underläge med tre bollar dessutom vid ställningen 18-15 till Cyrus. Messade med Anders Wennblom, målvaktstränare i Cyrus, och han trodde dock att vinst i bortamötet inte var en omöjlighet!

Tyrold verkar ockå ha besegrat AIK i deras första möte. 29-32 slutade den fighten och vinst med tre bollar för Tyrold då alltså. Holmberg gjorde säkert 15, Söderström 10 och deras viking på linjen gjorde väl resten!

Mantorp åkte ju ner till Lund för att möta HK Farmen, farmarlag till Lugi och försvara sin division-ettstatus. Men det verkar vara en övermäktig uppgift för dem. Förlust med hela 37-19! Läser i ett referat från Lugis hemsida att Mantorp bara hängde med till 5-5 innan Farmen med tränaren Thomas Axnér på planen, ryckte ifrån. 16-11 i paus blev sedan alltså 37-19 vilket innebär hela 21-8 i andra halvlek. Vad hände där tro? Ett större frågetecken är dock hur målvakten Joakim Svensson får spela med farmarlaget trots att han spelat i slutspelet för A-laget!? Är reglerna annorlunda för målvakter än för utespelare?

3 kommentarer:

mammahandboll sa...

Gå in på SHF:s hemsida, klicka på tävling, sedan slutspel och kval. Där har du totallistan över alla . Håll till godo!kval

mammahandboll sa...

http://www.handboll.info/ImageVault/Images/id_4562/ImageVaultHandler.aspx

pelle sa...

Jo, men den känner jag till. Men det tar ju så förbenat lång tid innan de uppdaterar resultaten i och med att det är en pdf.fil.

www.everysport.com uppdaterar mycket snabbare, men de har ju haft fel resultat vid några tillfällen.