måndag 25 april 2011

En dag med Guif som värdar

Som ni kanske minns hade Rille ett inlägg om att det händer mycket i framgångsrika Guif? Hur som helst var Kristján Andrésson vänlig nog att inte bara svara på inlägget, utan även bjuda med Rille till Eskilstuna för en dag med Guif. Självklart var även jag sugen på detta, så Rille tog kontakt med Kristján för att undersöka om erbjudandet stod fast och om vi kunde komma bort. Det var inga problem, och sagt och gjort tog jag och Rille mig bort till Eskilstuna idag för en dejt med Andrésson och hans Guif.

På väg dit surrade vi lite om vilka frågor vi skulle ställa och om hur mottagandet skulle bli. Skulle vi ställa tuffa frågor om vinkling i media? Skulle vi Wallraffa? Skulle vi fråga Daniel Johansson om han fått kontrakt med annat lag, eller om han var sugen på att komma på vår try out i början av maj? Faktum är att det inte blev något direkt snack med spelarna men väl en mycket trevlig stund med Kristján och Janne Ekman, där vi fick följa Guifarnas uppladdning på nära håll.

Vi togs emot vid Sporthallen lite efter tio i morses och gick sedan bort till ett näraliggande hotell där vi fick träffa laget och äta brunch med dem. Klockan 10.30 stegade vi in på hotellet och likt nya skolpojkar i fjärde klass hälsade vi på var och en av killarna i laget innan vi delade brunchen tillsammans med Kristján och Janne.

Det var en mycket trevlig brunch där vi pratade om båda föreningarnas utveckling samt att Rille och Kristján pratade gamla minnen från pojklagsåren. Vi kommer redogöra lite mer ingående om de tankar som Andrésson och Ekman har kring var Guif är nu och var de vill landa någonstans - tankar som är klart intressanta att ta del av. Vid 12 snåret möttes sedan laget upp vid Pingstkyrkan där de hängde i en avslappnad miljö i en källare med möjlighet till biljard och pingis. Inget väckelsemöte alltså utan en lugn stund innan allvaret började.

När vi väl hängt där en stund gick vi bort mot Sporthallen igen där Kristján skulle ta snacket uppe i VIP-logen. Där fick vi haka på och ta del av en tre-rätters samt höra på Andréssons tankar om alltifrån kommande matchen till om han kunde rida på Islandshästar. Han fann bra svar på samtliga frågor får jag säga och hann dessutom med att ge bloggen en förstklassig presentation. Sen följde givetvis en spännande slutspelsmatch som Guifarna vann med 29-24 (13-10) i en match som var jämn i 45-50 minuter innan hemmalaget gjorde ett ordentligt ryck.

Ja, det var sannerligen en heldag och efter matchen tackade vi Kristján och Janne för ett grymt trevligt besök samt gratulerade dem till vinsten. Det var två lättade coacher som dessutom avslutade med en tanke kring en träningsmatch lagen emellan så att Guif kunde få uppleva en "Handbollsfredag" här i Nypan! Jäkligt roligt att få möta elitseriespelare och alltid roligt med fest, så vi får se var det där tar vägen.

Tack än en gång Kristján och Janne för ert mottagande idag! Vill även uppmana alla läsare att hålla utkik här de närmaste dagarna där vi kommer skicka in lite tankar om matchen med bilder, samt utvärdera maten vi bjöds på under dagen, Andréssons och Ekmans tankar och lite annat smått och gott som hörts på läktaren under matchen.

Inga kommentarer: