söndag 24 april 2011

Han fick flest utvisningar

Nyligen hemkommen från ännu ett bottennapp i Döda sjön. Eller Nävsjön som den också brukar heta. Kammade noll vilket känns riktigt illa. Dags att de släpper i lite fisk i den där sjön. Fast jag hittade några snokar att fota under tiden bottenmetet försökte göra jobbet som det borde ha gjort. Locka till sig fisk alltså.


En av snokarna.


En annan snok som svalkade sig i det kalla vattnet.


Jag och den tama snoken som ville käka upp våra korv med bröd.


Det är inte alltid som nappandet räddar upp en fiskedag.

Och nej. Inga djur kom tillskada här. Snoken var så nyfiken och kom fram till bordet så jag fick kavla upp ärmarna (till synes inte bokstavligen) för att lyfta bort vidundret som skrämde slag på halva sällskapet och visa att jag är en riktig tuffing. Jag hittade en ormgrop lite längre bort som han fick slinka ner i så den här snoken på bilden blev nog riktigt nöjd i slutändan.

***

Till bröderna Petterssons brandmanspappa Lasse. Det var jag som drog förbi med bilen och tutade på Lenningsväg här idag. Ifall du inte uppfattade att det var jag så vet du det nu.

***

Imorgon åker bloggens bägge skribenter iväg i Treijners superheta och riktigt vita Audi. Efter ungefär 78 högersvängar och 89 vänstersvängar hoppas vi vara framme i Sveriges hetaste handbollsstad. Nämligen i Eskilstuna. Vi ska kolla lite bakom kulisserna när Guif laddar inför semifinalmatchen. Ett reportage är alltså att vänta på bloggen. Kommer bli ballt detta. Hur laddar ett av Sveriges bästa handbollslag innan en superviktig match? Vad äter de innan matchen? Vad händer på samlingen? Hur går det till på en sponsorträff? Detta är bara några av alla frågor som vi kommer att försöka ge ett svar på.

***

En har kommenterat och gissat på att någon i Silwing/Troja eller Tyrold fick flest antal utvisningar. Visst var det en gissning allt. Men det var inte rätt. Däremot såg den interna topplistan ut enligt följande mellan de bägge Stockholmslagen:

1 - Petter Holmberg, 17 utvisningar och ett rött kort (HK Tyrold)
2 - Joachim Engeström, 14 utvisningar och två röda kort (HK Tyrold)
3 - Daniel Gustavsson, 13 utvisningar (HK Silwing/Troja)
4 - Mikael Glimbråten, 10 utvisningar (HK Silwing/Troja)
5 - Olle Hanserius, 9 utvisningar och ett rött kort (HK Silwing/Troja)
6 - Patrik Söderström, 8 utvisningar och ett rött kort (HK Tyrold)

Han som vann utvisningsligan i division 1 norra heter Viktor Östlund och spelar i Skånela IF. U-landslagsmannen vann alltså samtidigt som han bombade in ett och annat mål till detta seriesuveräna lags fördel. 19 utvisningar kom han upp i och ett rött kort. Detta var han överlägset bäst på i sitt lag. Tvåa kom högernian Kacper Wydmuch med 9 utvisningar och ett rött kort.

Viktor gjorde för övrigt 82 mål vilket inte är fy skam. Hela Skånela öste ju in mål och de visade att de var bra över precis hela banan. Det vittnar ju om inte annat deras startsexa om:

1 - Jimmy Karlsson (M9), 131 mål.
2 - Jesper Östlund (M6), 95 mål.
3 - Kim Bäckman (H6), 87 mål.
4 - Kacper Wydmuch (H9), 83 mål.
5 - Viktor Östlund (V9), 82 mål.
6 - Hampus Larsson (V6), 75 mål.

Då saknas ändå matchprotokollet från deras match mot Irsta HF i första omgången.

9 kommentarer:

Anonym sa...

1:a omgången.

Målskyttar:

Skånela: Jimmy Karlsson 7, Jesper Östlund 6, Viktor Östlund 4, Hampus Larsson 3, Fredric Haglöf 2, Gustav Hallén 2, Kim Bäckman 2, Axel Fihn 1, Tim Kulich 1

Irsta: Anton Andreasson 6, Alexander Westholm 5, Jonas Daglund 4, Jonathan Perneheim 3, Love Asplund 2, Jonatan Lövgren 2, Axel Morén 2, Daniel Grönvalls 1 och Daniel Berg 1

Söderberg sa...

Tackar för det. Inga utvisningar?

Ruskigt anonym... sa...

Ska du bara skriva om de vänsterhäntas nollade fisketurer????????????????????????????????????????

Söderberg sa...

Japp. Det verkar inte bättre. Närå, men nu kommer det att komma några intressanta inlägg. Bloggen har idag varit och hängt med Guif. Håll utkik.

Asp & Mattsson sa...

Vi tror att ruskigt anonym menade att det är roligare att läsa om fiskare som faktiskt lyckas med spösvingandet och landar havets läckerheter ända till stekpanna och matbord. I så fall får du nog behålla dina fiskehistorier för dig själv eller börja ta med folk som kan hantera spöna när du ska ut på tur! :-P

Söderberg sa...

Ja, i sådana fall lämnar vi Mattsson och Dalin hemma. Dig kan jag ta med.

Asp sa...

Hahahaha

Handbollsfreak! sa...

Hm jag som gissade på utvisningar hade ju inte totalt fel då, intressant att Petter Holmberg kan ligga så högt upp i utvisningsligan samtidigt som han ligger högt upp i skytteligan plus stora delar av matcherna blev han punktad.

pelle sa...

Det säger givetvis en hel del om vilka kvaliteter som Holmberg har som offensiv spelare. När han väl får spela anfall då...