tisdag 19 april 2011

Radarparet i Ricoh HK

Ni som läste listan här från i helgen kunde där se att bloggen utsåg årets radarpar till Patrick Quinones och Roger Järeholm i Ricoh HK/Djurgårdens IF HF. De uppfyller verkligen flera kriterier för detta eller vad sägs om ett enastående samarbete, rutinen, handbollskunskapen. De klarar sig alltså utmärkt på den här nivån trots en handbollsträning i veckan. De är bra bakåt med sin längd och tyngd men minst lika viktiga och bra framåt, både var och en för sig men även tillsammans. Att de dessutom var med och bidrog till att DIF höll sig kvar i Allsvenskan gör inte bedriften sämre.

Statistiken visar att de verkligen var ett radarpar i DIF:s samarbetsförening. Vad de uträttade rent statistiskt i DIF vet jag inte. Bägge gjorde 73 mål i Ricoh HK vilket var toppnoteringen i laget på målgörarfronten. Dock hade Järeholm 18 matcher mot Quinones 16. Järeholms 18 matcher gjorde att han spelade flest antal matcher i laget. Han var dessutom den flitigaste besökaren på utvisningsbänken med sina 14 utvisningar. Närmast bakom på den fronten var Alexander Morsten med sex utvisningar. Quinones satt bara fyra minuter på den bänken.

Bäst målsnitt hade Johan Båverud tillsammans med Niklas Johansson fast den sistnämnde spelare bara en match. Johan snittade 6 mål/match i sina fyra matcher. Alltså 24 totalt och av dessa var sju på straff. Fast den vänsterhänste kantspelaren Elie Hamamgi nätade fler straffar, 11 stycken och även han hade ett bra målsnitt med 4,2 mål/match på sina 11 matcher.

Vad mer då. Laget hade "bara" två röda kort under säsongen. Magnus Olofsson stod för ett och för det andra stod en av lagets alla målvakter för, Joachim Falk. Vad hände där egentligen?

Ricoh HK använde sig av totalt 40 olika spelare under säsongen. Rätt många kan man tycka men det gick ju bra för laget ändå trots den taskiga kontinuiteten och låga träningsdosen. Imponerande.

Synd att man inte fick titta in i deras lyxkonferenslokal på hjul bara. Kanske nästa säsong?

Inga kommentarer: