måndag 11 april 2011

Kenta ut - Jacke in

Kenta slutar alltså som tränare efter tre framgångsrika säsonger som tränare för vårat a-lag. Vi såg också till att Kenta blev obesegrad som 60-åring efter tre raka segrar här på slutet. Det förtjänade både han och vi.

Ny tränare presenterades idag på säsongens sista träning. Ett för oss bekant ansikte gjorde entré på hallgolvet strax innan vi skulle köra en rekordlång fotbollsuppvärmning. Jakob "Jacke" Sundberg ska ersätta Kenta. Läs mer här.

Jacke har själv spelat en herrans massa år i IFK:s a-lag och gjorde sjukt många matcher och mål. Han har också testat lyckan i Swithiod när de spelade i Allsvenskan för en massa år sedan innan han sedan lirade med Lukas i Hammarby en sväng. IFK:s herrlag har han haft ansvaret för tidigare. Säsongen 2005/2006 tog han över när vi låg i division 2. Säsongen 2006/2007 såg han till att vi tog oss upp, lite turligt får man väl lov att säga, i division 1.

Nu blev alltså suget för stort efter några säsonger utan handboll. Nu är han tillbaka. En ny injektion helt klart. Nya idéer. Nya ögon. Det lutar också åt att Peter Melchersson fortsätter som en del i ledarstaben. En helskön människa med stora muskler som går rakt på sak. Det gillar vi.

Vi tackar Kenta så mycket för dessa tre år och önskar dig ett stort lycka till även fortsättningsvis. Förmodligen får du lite mer tid över för annat nu.

Till Jacke kan vi bara säga att du är varmt välkommen till vårat sköna gäng. Tillsammans är vi starka.

***

Styrelsen meddelade också ikväll att det blir en try-out i Nyköping helgen 6-8 maj. Några inbjudna spelare kommer hit och tanken är att det blir några internmatcher.

***

Nu till helgen blir det samkväm. Jobba och stöka lite på dagen för att sedan grilla och ha oss på kvällen. Succé. Asp, bring the guitar! Jag tar med plektrum.

***

Handbollskryssningen 19-20 maj. Treijner & Söderberg är där samt även några andra finingar från föreningen.

***

Jag fick idag 132 matchprotokoll på posten. Trodde jag. Michael Forssten på Svenska Handbollförbundet var snäll att serva mig med detta. Nu var det dock inte 132 matchprotokoll. Det saknades fem stycken och dessa har aldrig kommit in till förbundet. Det är ju inte så bra. Nu har jag mailat som en galning till alla inblandade lag. Hoppas att jag kan få tag på dessa så att skytteligan, som jag tänkt sammanställa, blir komplett. Kasst om det ska saknas några. Vet inte om jag har lust att göra något som inte är hundraprocentigt.

Skånela IF - Irsta HF
Täby HBK - Lidingö SK
Täby HBK - RP Linköping
Täby HBK - HK Silwing/Troja
HK Silwing/Troja - Ricoh HK

Maila mig på ricso092@gmail.com ifall ni kan få över dessa till mig på något sätt. Scanna in eller vad som helst.

***

Tobbe Johansson var med på träningen ikväll. Suck, han är inte klar.

6 kommentarer:

mammahandboll sa...

Ett STORT tack, till Dig, Kenta för alla år och allt du gett oss! Välkommen in i gänget, Jacke!

JO sa...

Här finns målskyttarna mellan Täby - Silwing:

http://www.silwingtroja.com/sv/a-lag/matchprogram/taeby-hbk---silwing

Söderberg sa...

Tack för det JO. Det får ju helt klart duga om inte protokollet kommer fram. Det måste ju finnas hos Täby och/eller Silwing. Det ska ju finnas i tre ex.

Skulle behöva de främst för att förbundet vill ha in dem men även för att jag ska kunna föra in samtliga spelare från matchen, oavsett om de gjort mål eller inte. En rätt gedigen excelfil nämligen som räknar ut ett finfint målsnitt.

JO sa...

Ska se vad jag kan fixa. Som representant för silwing så vill ju inte vi vara delaktiga till att skytteligan inte blir 100% rätt.

Söderberg sa...

Grymt JO!

Petter Isoz sa...

de finns väl på eran egen hemsida? är ganska säker på att jag själv satt och skrev in alla dom för nån vecka sen. dock lite sent skrivet nu kanske!