söndag 17 april 2011

Lyckad helg i samkvämets tecken

Min Canon gick på högvarv och resultatet blev 222 bilder. Har inte hunnit gå igenom slutresultatet så låt säga att åtminstone 60 av dessa hamnar direkt i den digitala papperskorgen. Det senaste dygnet har helt enkelt varit kanon. Otaligt många ordvitsar från damlagets allt-i-allo Anders "Ljungan" Ljungberg. Färsk elitseriespelare på plats i form av Hampus Asp. Huggormar här och där. Bastu. Två gitarrer. Perfekt grillad fläskfilé av målvaktslegenden Mattis. Lohmanders Bearnaise till det. Grillad korv med bröd till frukost. Johnnys senap. Loka naturell är en bra törstsläckare. Det var så bra uppslutning med handbollsfolk att stugorna blev överfulla vilket ledde till att Westerlind fick sova i sin bil.

Nyköpings skärgård är den bästaste. Härligt frisk luft. Synd att det var storm där idag. Hur var det i Oxelösund, gick det att öppna Restaurang Läget idag Mattis trots stormen?

Ett stort tack till alla inblandade för ett toppendygn tillsammans.

***

Den roligaste konversationen under helgen på Romholmen var den mellan vice ordförande Björn Fredlund och Ljungan (damlagets allt-i-allo) när den sistnämnde stod i storstugans kök medans Fredlund satt med alla andra och chillade i det stora vardagsrummet:

Ljungan: Björn, vart lade du tändvätskan?
Fredlund: Vaaa? Högre, jag hör inte!
Ljungan: Jo, var lade du tändvätskan?
Fredlund: Den ligger i påsen!!! Kolla i påsen!!!
Ljungan: Den ligger inte där!

Ljungan började genast tänka logiskt. Eller logiskt och logiskt. Han tänkte som Fredlund, öppnade kylskåpet och där stod tändvätskan.

***

Nytillskott till Svarta Boken från helgen.

- Matti vann SM-silver i finska mästerskapen, Lennartsson visar att han har stenkoll.

- Det är ju kul nu när vissa kommit senare och slapp jobba. Bara glider in till festen på ett räkskal, ordförande Leif "Lusis" Karlsson föredrar skal framför mackor.

***

Jag fick veta vilka spelare som blivit tillfrågade att komma på vår try out helgen 6-8/5. Förutom de tillfrågade try out-spelarna finns även några andra spelare som kan komma att bli aktuella för spel hos oss nästa säsong. Om jag uttrycker mig så att ni ska förstå så behöver dessa inte visa upp sig. De kan sin sak på handbollsplanen.

***

Tobias "Tobbe är du klar?" Johansson var med i helgen. När vi frågade här i morse lagom till korvgrillningen var han inte klar. Däremot var han klar för att spela fotbollsmatch med IFK mot Oxelösund här kring lunch.

***

Jag hade ett positivt samtal med Guifs tränare Kristján Andrésson igår. Vi skulle höras vidare här mot slutet av veckan som kommer. Idag lirar Guifarna mot Alingsås i den första matchen i semifinalserien. Äntligen lite handboll på tv. TV4Sport sänder kl 18:00.

***

Jag kommer att lägga ut ett gäng sköna bilder från det senaste dygnet. Måste bara plöja igenom alla först och se vilka som platsar.

***

Asp den lyxliraren har påsklov nu i egenskap av att vara lärare. Han ska tillbringa den kommande veckan med att vara ute och fiska i Nyköpings skärgård. Inte helt fel. Vad som är helt rätt är att han skickade med mig en invite till att bli bjuden på middag ikväll. Grillad lax och sparris. Vet inte om jag kan tacka nej till det.

***

Det står nu klart att en spelare i vår trupp kommer att lämna för spel i en högre division. Vem det är kommer jag att avslöja när som helst. Dessvärre verkar det vara ett par till som kan försvinna. Men än så länge är inget klart. Vi får alltså hoppas att denna try out kommer att slå väl ut.

***

Veronica (mammahandboll) och hennes man Jocke var med på samkvämskvällen vilket såklart var trevligt. Veronica avslöjade för mig att deras familj brukar undra ifall jag har något liv utanför bloggen. Jag kan helt klart förstå att man kan ställa sig den frågan. Samtidigt är det en fantastiskt härlig känsla att få feedback på att det som skrivs här berör, engagerar och triggar igång diskussioner. Det är lite det som är drivkraften för mig.

Och ja, visst har jag ett liv även utanför bloggen men jag kan villigt erkänna att den snor väldigt mycket av min tid. Men jag gör det så länge jag orkar och har suget. Inget varar för evigt som man brukar säga.

***

Avslutningsvis lite från statistikens värld. Dock utan några matchprotokoll med i beräkningen. Men visste ni att HK Eskil var det enda laget i division 1 norra som inte fick ett rött kort under säsongen? Nej, jag förstod väl att ni inte visste det. Så är det i alla fall.

Inga kommentarer: