torsdag 14 april 2011

Vilka från södra hamnar i norra?

Precis. Vilka från södra ska hamna i norra? Men först en kommentar kring handbollen i Mantorp. Nu föll alltså Mantorp ur division 1 södra efter att ha förlorat kontraktet med två sekunder kvar när HK Farmen kvitterade och fick till en förlängning som de alltså vann med 33-32 (26-26 ordinarie matchtid).

Kan det bli värre? Måste kännas förjäkla illa för östgötarna just nu. Bit isär och kom igen bara.

***

En av våra flitiga kommenterare här på bloggen, NIklas med en versal på i:et, har varit rapp med att lista division 1-lagen inför nästa säsong och även tagit upp att det kommer att bli förändringar med indelningen. Listan idag skulle se ut som följande:



Fast det är fyra lag fler i division 1 södra om vi kollar in min lista. Vilka två lag hamnar i norra? IK Cyrus borde vara ett av lagen. De spelade ju faktiskt i norra säsongen 2007/2008. Känns som att HK Country (Skövde) ligger bra till också. NIklas tror på Anderstorp, förutom Jönköpingsgänget.

Men som NIklas också antydde, vad händer med Irsta HF? Hur kommer deras konstellation se ut med IVH Västerås HK? Blir det ett lag eller blir det som RP Linköping har med ett lag i division 1 och ett i division 2? Om de blir ett lag fattas tre lag i den norra serien.

Har också, ryktesvägen, hört att Strömnäs inte är så pigga på att gå upp med tanke på vad det skulle innebära för ekonomin. Det vore ju synd för de verkar höra hemma i division 1. Om de inte går upp, vad händer då? Kan tycka att det vore orättvist att plocka upp något kvallag från division 2 till förmån för de som åker ur ettan.

Jaja. Jag är inte så haj på regler för seriesystemet så jag låter experterna tala.

9 kommentarer:

Empis sa...

Håller absolut med dig! Undrar vad regelverket säger??
Tycker till exempel Mantorp är värd en plats i ettan istället för ett halvtaskigt division 2 gäng.

JO sa...

Med stor sannolighet så kommer Irsta och IVH Västerås att slå ihop sig igen. Detta borde väl resultera i att Irsta drar ur sitt herrlag? Eller har man det laget som ett utvecklingslag till IVH? Alla kan ju inte få speltid i IVH menar jag.

JO sa...

Sedan så har ju Cyrus, Alstermo och Anderstorp spelat i norra serien tidigare.

Jag tror att det kan bli Cyrus och Anderstorp som kan få hoppa över till Norra eftersom man annars tar bort deras derbyn. Jag vet att man tidigare har gjort så här.

När det kommer till lag som drar sig ur så kan det aldrig bli ett lag som ramlat ur den nämnda serien som får chansen igen. Har man ramlat ur så har man ramlat ur och då kommer man i så fall att fråga 2-an i div.2 och sen 3-an, 4-an osv.

Anonym sa...

Skulle gissa på Cyrus och Alstermo, Tar man Anderstorp istället så isolerar man ju Alstermo i Småland och derbyt Alstermo-Cyrus är väl att jämställa med Cyrus-ASK?

För övrigt så heter Pite-laget Strömnäs inte Strömsnäs.

Söderberg sa...

Sorry. Var inte tillräckligt uppmärksam. Körde en copy-paste på lagen och då blev det felaktigt Strömsnäs. Skyller på NIklas, haha.

Brejding sa...

Alstermo kan ju aldrig komma på fråga. Det ligger ju ända nere vid Kalmar. Både Country, Borås och Anderstorp är ju mer troligt. Cyrus är ju självskrivet.

Tidigare år har ju t.o.m Kropps och Alingsås spelat i norra före Alstermo.

Mitt tips: Cyrus och Country.

Anonym sa...

Hur det delas beror lite på om man fortsätter köra på att Norra blir en Nord-Öst serie och Södra en Syd-Väst.
Senast jag lira i norrettan(04-05) så fanns både Alstermo, ASK, Cyrus, Hallby, Hultsfred och Tibro i Norra: Detta för att hålla ihop smålandsderbyna i en serie trots att det fanns lag på västkusten som låg på en betydligt nordligare breddgrad. I år blir det svårare men som Brejding säger så är Cyrus och Country inte helt oväntade lag.
Country borde nästan vara det mest väntade laget med tanke på det geografiska läget.

Undrande sa...

Det låter som Söderberg säger mer logiskt att plocka upp det laget igen som åkt ut i ett kvalspel istället för ett division två lag, dessutom tackar ju en del farmargäng nej till en plats i division 1.
Så varför välja kanske en 5 eller 6 placerade lag i division 2 när det finns ett lag som nästan klarat sig kvar i serien.
För 5 år sedan när jag spelade i trean och vi åkte ur, fick vi sedan vara kvar istället för att ett lag kom från fyran.
Men vet inte vad som gäller här?

NIklas sa...

Brännans blogg berättar att Irsta inte spelar H1 nästa år - Sollentuna tar deras plats i ettan

http://blogg.brannanhandboll.se/#post395