lördag 9 april 2011

Matti ska spela final i FM-ligan

Jag tror och hoppas på att det blir så fantastiskt mycket folk i Sporthallen imorgon att det blir ett nytt publikrekord. Fler än 724 personer ska det vara. Det var 2½ år sedan det sattes (tidig seriefinal mot HK Eskil) och det är hög tid att det blir slaget nu.

Kalas att Sollentuna HK är med och bidrar till ett bättre handbollssverige. Nu gör de som IFK Nyköping och anordnar en bussresa. Blir bra för stämningen i hallen.

Treijner & Söderberg kommer att vara där. Var så säker. Frågan är om du kommer vara där?

***

Det ryktas om att matchprogrammet kommer att vara något i hästväg denna gång. En text, av en spelare, i ett lag. Mmm, en liten ledtråd bara sådär. Kom dit så får ni läsa några rader innan matchen börjar.

***

Snackade lite med vår gamle lagkompis och polare i Finland, Matias "Matti" Savinainen här igår. Han sa att det var dags för finalen i FM-ligan nu. Precis här idag drar det igång. Bäst av fem matcher är det som gäller. Mattis lag Rihiimäki Cocks är de regerande mästarna och de spelar mot HC West från Grankulla. Cocks har för övrigt vunnit ligan fyra år på raken.

Jag undrade ifall Matti petat landslagsmannen på V6, Teemu Tamminen, nu när Matti räknar med speltid i finalen.

- Nej, jag har inte petat Tamminen men han har fått en allvarlig fotledsskada så jag har nästan fått spela i varje match sedan han skadade sig, förklarar Matti.

Tråkigt för trollkarlen och liraren Tamminen förstås men kul för Matti som nu får chansen att spela FM-finalen med Finlands i särklass bästa handbollslag. Stort.

Sedan har Cocks den vänsterhänte estländaren Kristo Järve på H9.

- Bästa spelaren i hela FM-ligan. Han har gjort mest mål i serien. Har jävligt bra spelsinne och är väldigt starkt, säger Matti om sin lagkamrat.

Borde inte en sådan lirare spela i den svenska Elitserien? Någon som sett Kristo lira? Är man bäst där i FM-ligan borde man väl kunna ösa på rätt bra här?

Jodå. Visst luktar det guld och därmed femte raka ligatiteln för Rihiimäki Cocks. Nu alltså med en gammal IFK:are i spetsen på V6. Lycka till nu Matti!

Visst vill ni väl se Matti, Kristo & Co spela? Ni behöver bara ha tillgång till webben. Sändningen börjar 14.50 finsk tid (13.50 svensk tid) både lördag och söndag. Detta ser ni på svenska Yle som direktsänder på webben. Klicka sedan på rubriken FM-ligan i handboll, final I: Cocks - West så ska matchen förhoppningvis dra igång.

Coolt att det är Kaj Kunnas som kommenterar. Han känner vi väl mest igen från hockeyn ihop med Wikegård.

Inga kommentarer: