lördag 9 april 2011

Han sköt sönder en ribbstol

En av målvakterna i IK Cyrus, vänsterhänte Mats Erlandsson, har en riktig bössa. Något som skulle visa sig redan i unga dagar efter en mycket speciell händelse.

- Ja, året måste varit 1995-96, alltså 13 bast var man då. Vi spelade bortamatch mot Falköping (tror jag). Jag spelade på den tiden i Habo Handboll och vi hade ett bra lag och som vanligt vann vi ganska stort. I slutet av matcherna fick jag ibland förtroendet av coachen att lägga straffarna (jaja, jag gjorde det kanske mot tränarens vilja). Jag har som du kanske vet en stabil bössa. Använder mig av den gamla slungtekniken så det blir bra tryck. Straffarna gick oftast på kraft, dvs. ingen känsla. Bara kraft! Jag drog straffen långt utanför målramen och träffade en ribbstol 5 meter bakom målet. Ribbstolarna knäcktes och träflisorna spreds över hela kortsidan, berättar Erlandsson för bloggen.

Ikväll är det dags för match mellan Djurgårdens IF HF och IK Cyrus. Om Erlandsson får spela återstår att se. Kanske mindre troligt att han får chansen att lägga en straff. Mer troligt att Höglund eller Petersson tar hand om den saken.

Inga kommentarer: