lördag 1 januari 2011

Andréas Asp om Nyköping och Skövde

Först och främst ett gott nytt år allesammans och god fortsättning!

Jag har en rejäl intervju med vårt lags stora stjärna och profil, Andréas Asp. De senaste åren har han öst in mål och detta ledde till att flera klubbar i allsvenskan, elitserien och även utomlands ville ha hans signatur. Han valde att prova på spel i IFK Skövde i elitserien förra säsongen men är nu tillbaka i sin moderklubb, där han fortsätter att ösa in mål som i sin senaste sejour i klubben.

Jag delar upp intervjun i flera delar så ni har något att läsa de närmaste dagarna.

Andréas Asp, hur är dagsformen?
Fortfarande bra. Det är aldrig fel med jullov (eller inarbetad tid som det egentligen kallas).


Asp funderar. I förgrunden sångaren i Plan Three, Jacob Lovén.

Inte fel att jobba inom skolväsendet alltså. Hur känns det att vara tillbaka i IFK Nyköping?
Det är alltid kul att spela i IFK! Det finns en grym och unik kultur i föreningen allt ifrån från de gamla veteranerna och äldre supportrarna ända ner till knattelagen, vilken gör att man känner sig hemma här. Här finns också en fantastisk publik och stämning på hemmamatcherna som många elitserielag inte är i närheten av.

Nu blev ju inte elitseriesejouren i Skövde som jag tänkt mig men när jag rev kontraktet i augusti så hade jag många fler anbud från högre nivå än division 1.

Jag kommer inte att nöja mig med att spela division 1 resten av min karriär men IFK satsar och vill uppåt så jag skrev på ett kontrakt på 1+1 år. Tyvärr har vi ju inte lyckats speciellt bra med första halvan av säsongen, förvisso har vi gjort några bra matcher också men vi har mycket att förbättra.

Vi kommer att vara bättre i vår om vi kan undvika liknande skadeproblem som höstens och om vårt amatörmässigt skötta förbund låter bli att lyssna på domare som ljuger.

Vi hoppas på en ljusare framtid helt enkelt. Nu spelar du V9. Förra sejouren i klubben var det V6 och tidigare i din karriär var det även M9. Vilken position är bäst för dig tycker du?
Jag har aldrig mått så bra i knäet som jag gör nu ända sedan det smällde första gången 2004. Tack vare att knäet är så pass bra nu gör att jag också äntligen kan spela som niometersspelare igen vilket är ruggigt kul! Sedan spelar jag där tränaren placerar mig men när du ändå frågar så kan jag meddela att jag föredrar M9/3:a.

Sonny bloggar vidare och han skulle gärna se en straffturnering mellan er två samt även Timmy Sundin. Känner du dig som den bästa straffskytten i denna samling med handbollsspelare?
Timmy är jävligt duktig på det där och Sonny verkar sköta just den biten kalasbra i sin moderklubb men jag tar straffarna om vi ska spela i samma lag;) Timmy och Sonny får klunsa om vem som tar straffarna när jag sitter utvisad =) Och om Brejding står får Timmy kliva fram och sätta honom på rumpan ;)


Andréas blickar framåt mot en ljusare vår.

IFK Skövde då, skulle du kunna berätta lite om ditt år i kamratföreningen för våra nyfikna läsare?
Det var riktigt roligt att få uppleva handbollsstaden Skövde och förutsättningarna i IFK Skövde samt att vi var ett bra gäng blandat med ”utbölingar” och ”skövdeiter” som umgicks mycket och hade skitkul tillsammans. Jag trivdes mycket bra i laget och även med mitt deltidsjobb på Vasaskolan.

Däremot var det jävligt tråkigt att jag inte själv fick göra mig rättvisa då jag bara kom att användas som försvarare och dessutom fick halva säsongen förstörd när menisken gick av halvvägs in i seriespelet. Jag lider inga problem av skadan idag men i augusti kom jag fram till att det var bäst för mig att lämna Skövde då det stod klart för mig att jag inte skulle få en speciellt kul roll på planen i år heller.

Fortsättning följer...

1 kommentar:

Anonym sa...

Bredjing på röven?!?!!!!!!!!!!! jävligt kul!!!! :-D