tisdag 4 januari 2011

För er som inte kan få nog...

...kommer här sista delen av Asp-intervjun.

Vi, som träffar dig dagligen, vet att du mognat till och kan handskas med ditt temperament på ett helt annat sätt nu. Många utomstående och framförallt hemmahörande i andra klubbar har säkert en bild av dig som ett riktigt psycho. Det snackas om dig i bloggar och inför matcher, spelaren som spårar ur och börjar slåss. Motståndarna trashtalkar dig och kör fulspel. De gör allt för att det ska bränna till skallen på dig. Vad har du att säga till dessa människor, om den "nya" Andréas Asp?
Folk får tycka vad de vill men under match ger jag alltid allt för att vinna. Jag visar känslor på planen och det är inte alla förunnat, jag kan självklart bli förbannad när det går emot och smälla på lite extra då men.

Att försöka trashtalka mig fungerar däremot sällan. På planen har jag nog hört alla möjliga könsord och andra fraser om både mig och mina närstående. Om Svenska Amatörhandbollsförbundet skulle sätta en mygga på mig skulle man kunna stänga av folk i flera säsonger i paritet med att jag fick tre matcher för att jag i lugn ton kallade två domare för ”dåliga” och bad dem fundera på ”om ni borde döma när ni är så dåliga”.

Jag är hur som helst en helt annan människa utanför handbollsarenorna och jag älskar verkligen lugna stunder såsom fisketurer och hemmakvällar.


Här laddar Asp mot Wislander, Hedin och Lövet. Gee gör sitt bästa för att hålla undan legenderna.

Flippade du ur i någon match med IFK Skövde?
Ja, det hände nog hela tiden. I Elitserien är det dock inte lika mycket tabu på att flippa ur så det märks inte alls på samma sätt som det gör på den här nivån.

Du är en inbiten fiskare. Hur har fiskeåret varit för dig? Ramlat i plurret nåt?
Ett bra fiskeår, absolut! Jag har varit ute på många roliga och lyckade fisketurer som resulterat i att många olika arter har fastnat på krokarna och många delikatesser från vårt kära hav Östersjön har smakats i år.

Den enskilt största bedriften var ju när jag och Gee lyckades med konststycket att dra upp fyra regnbågar och ändå ha Tommy Dalin i sällskap. Det är ingen liten bedrift och den dagen kommer vi att minnas som ”Dagen då vampyrerna frossade i vitlök”!!!

På tal om plurrandet; när jag fångar så mycket mer fisk än Mattis som jag gör så får man ju bjuda på ett och annat dopp för att Sömngångaren också ska få smila lite! Jag fiskar nära strandkanten och som reseledare på Ving får jag ofta sköta den svåra förtöjningen av båtarna och då är det ju större chans att man trillar i. ;)

Vill du ha enormt kul i ämnet ska du nog be Gee, Mattis och farsan sätta ihop en topp-fem-lista på mina roligaste plurr.

Kan tänka mig att den roligaste upplevelsen för storfiskarna var när de, på en öpromenad tillbaka till båten, diskuterade huruvida jag faktiskt hade klarat mig en hel fiskedag utan att bada dittills. Mitt uppe i diskussionsämnet vandrar de upp över öns högsta punkt och får därifrån se mig precis när jag kliver ur båten och halkar på klipporna för att två sekunder senare stå på havsbotten med vatten upp till bröstkorgen. Efter att ha fått klart för sig att allt var okej med mig brast de ut i gapskratt jag tror nog att deras skrattljud fortfarande ekar ute vid Kittelö.


En av mina favoriterbilder som jag tog i somras. Asp visar Kurre sin vänskap.

Ditt favoritdrag är, som jag förstått det, den gul-vita Wipp-spinnaren. Det är smått imponerande vilken utdelning du fått på detta "magiska" drag. Berätta!
Abborre, gädda, gös, regnbåge, torsk, mört, sutare, braxen, sik med flera. Ska inte avslöja så mycket om det mer än att om man använder den gul-vita wippen rätt så kan man få uppleva stor variation!

Du har ju också gått och blivit sambo. Hur är det tycker du? Är arbetsfördelningen klar där hemma?
Fantastiskt! Jag får vara uppe så länge jag vill! Vi har en bra fördelning där jag lagar mat och tvättar medan hon sköter det mesta av städningen och diskandet.

Allt flyter på här hemma! Lisa och jag är mycket glada över att få bo tillsammans!

Tack för att du ställde upp på denna omfattande intervju. Nu kan vi lugnt säga att folket vet lite mer om dig.


Andréas och jag är stumma av beundran av Plan Threes unpluggedspelning här i somras.

1 kommentar:

Hagman sa...

Det var några tjejer som blev väldigt förvånade när jag berättade, under en A-lags match, att Rickard och Andreas INTE var bröder.
Lika som bär.