fredag 7 januari 2011

Glöm Shahi Muglai på ett tag

Tråkigt men sant. Nu har det brunnit i Nyköping igen. Det är även denna gång en restaurang/krog som brunnit. Vi börjar bli vana, vi Nyköpingsbor, att sådant här händer minst en gång om året i vår lilla gemytliga stad. En fruktansvärt ryslig utveckling och det verkar inte gå att få stopp på eländet.

Den här gången var det Tandoori House som omvandlades till en ruin av aska. Ett nätt litet ställe som ofta fick sig ett besök av mig, Asp och hans anger-management terapeut Lars. Den sistnämnde föredrar att beställa in Tikka Masala, utan dressing på salladen, medan jag och Asp allt som oftast håller oss till rätten Shahi Muglai. Oklart dock om Lars någonsin fått rätt med sin beställning. Den där dressingen letar sig alltid på salladen av någon okänd anledning. Ett practical joke från kocken?

En gång testade Asp den ruskigt heta Madrassgrytan. Det kan han ibland ångra. Speciellt den dagen. Papillerna kröp undan och visade sig sedan inte på en dag eller två. Vi misstänker för övrigt att de egentligen borde ha skrivit Madrasgryta på menyn.

Nu stannade inte denna katastrof vid just ett nedbränt Tandoori House. Intilliggande krogen O'Learys bottenvåning blev i princip utbränd. En frisörsalong blev skadad samt några andra företag som fick rökskador och behöver saneras. Dessutom ett antal boende, i närheten, som tack och lov klarade sig helskinnade ur det hela.

***

Många är de som verkar uppskatta vår blogg. Igår smaskade vi, som bekant, på med en skön intervju med IK Cyrus Erik Höglund, skytteligaledaren i division 1 södra.

Förutom våra gamla trogna besökare hittade större delen av Småland in till bloggen för att läsa om sin vänsterhänte lirare. Som ni kan se lockade intervjun även in läsare från Spanien och Thailand. Fast de brukar kika in titt som tätt ändå.



***

Nu väntar jag bara på ett par kompletteringar och när de väl kommit in är ytterligare två intervjuer klara, som ni självklart ska få ta del av.

***

Över till lite handboll. Antar att ni förväntar er att läsa handboll när ni kommer in här. Ikväll är det träning och därmed det sista genrepet inför söndagens drabbning med Ricoh i Eriksdalshallen. Träningarna i veckan har varit mycket givande och det har varit bra inställning. Ska bli kul med match och nu ska vi visa att vi är på gång! Mig veterligen kan vi matcha bästa möjligaste lag om inget oförutsägbart inträffar innan söndagen.

Exakt hur laget kommer se ut vet vi inte idag. Det är bara hoppas att alla i laget har tillgång till SN för det kan stå där imorgon, inför matchen-notisen, om vilka som är uttagna. SN har dock blivit lite snåla med utrymmet för oss i handbollen kan jag tycka. Det är inte på något sätt säkert att de namnger spelarna som ska matchas längre. Förr var det standard, inte längre. Den superheta hockeyn granskas hårt däremot. Allettan är ju faktiskt riktigt stort. På riktigt. Det är som division 1 i handboll.

Var nöjda med det utrymme ni har. Prestera på planen istället, tänker väl ni?!

Ja, det kan jag till viss del hålla med om men vi spelar fortfarande i division 1 och det skrevs mer för ett par år sedan. Om man sedan ska behöva ligga i den absoluta toppen för att det ska skrivas mer så får vi väl gilla läget i år. En sak är dock säker, vi ska börja prestera och det ska vi göra redan nu på söndag.


***

I onsdags spelades följande match: HK Eskil - HK Lif Blå 36-23. Inte så otippat. HK Lif Blå är det sämsta laget i serien, även om inte tabellen visar det. De har på 14 matcher -128 i målskillnad. Då hör man inte hemma i division 1.

***

Jag hade helt missat att det spelades annandagshandboll. Irsta HF mot Ricoh HK slutade 36-20. Väldigt stora siffror kan jag tycka. Ricoh blandar och ger kan man säga. Högt tempo och snabba avkast var tydligen segerreceptet för Västeråslaget. Bra spridning på målskyttet också vilket visar på ett gott lagspel. I Ricoh var det två spelare som stod för de flesta av lagets 20 mål. Daniel Jovanovski (8) och Patrick Quinones (5). Mot oss var Jon Isaksson svårstoppad i Ricoh och eftersom han gick mållös ur detta mötet misstänker jag att han inte var med. Fast med hans medverkan hade knappast Ricoh vunnit men siffrorna hade kanske varit lite mindre jobbiga, sett ur deras perspektiv.

HK Lif Blå var också i farten på annandagen och bjöd på ännu en storförlust. Nu spelade hemmaplan ingen roll för seriens nästjumbo utan RP Linköping vann med 33-23. RP:s lirare på V6, Daniel Blomqvist, nätade fem gånger mot sitt gamla lag även om han kanske mest tillhörde Lindesberg i elitserien.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Papillerna???!!! Balgar eller bulgur? Barandi eller Burundi? Raaaaampa eller ruuuuumpa??

Söderberg sa...

Japp, Anonym. Papillerna.

Testa dina funderingar på den här sidan innan du kommenterar nästa gång:

http://www.justfuckinggoogleit.com/