fredag 21 januari 2011

Omgång 16 - en konstnärlig omgång

HK Eskil och HK Silwing/Troja startade igång omgång 16 redan ikväll. Eskil-seger med 30-23 där Silwing/Troja tydligen hade 28 tekniska misstag (!). Svårt att ta Eskil då.

Fast bortalaget var i ledning med 1-0 och 2-1. Fast roligare än så skulle inte Silwing/Troja ha det. Eskil vände och gick upp till 8-2 och släppte sedan aldrig in stockholmarna i matchen igen. I och med detta toppar Eskil tillfälligt tabellen.

Om vi tar IVH Västerås borta imorgon förbli Eskil serieledare efter omgång 16.

Lördagens matcher:

Lidingö SK - Skånela IF
Huzze och grabbarna i all ära men Skånela blir för tuffa. Både vi och Irsta har haft uppenbara problem där i Gångsätra, även om vi redde ut stormen och vann till skillnad från Irsta. Skånela är dock för bra.

RP Linköping - Irsta HF
Två formstarka lag där jag ändå tror att västeråsarna drar det längsta strået. De måste vinna om de ska vara med om en kvalplats.

IVH Västerås - IFK Nyköping
Boquist och Zackes brorsa Danne var klart lyckosamma i förra mötet med oss. Fast vem var inte lyckosam i IVH den matchen?

Vi har allt att vinna. IVH måste vinna. Slappna av och låt det hända, som en gammal kompis sa till mig.

Själv har jag blivit petad efter min usla form här på sistone. Jag tar petningen mycket hårt och stannar därför hemma i Nypan, trots att vi för första gången får åka storbuss denna säsong.

Okej. Det var inte hela sanningen. Det är också så att jag har blivit gammal och därigenom fått så förbannat ont i ena knät. Har inte kunnat träna handboll i veckan utan endast kört en massa bänkpress, dips, chins, brutalbänk, benböj, biceps och armhävningar. Alltid något.

Fast vi har folk som tränat på bra i veckan och som förtjänar en ordentlig chans. Så är det. Inget snack om det.

Ett stort jädra lycka till imorgon, AjjEffKejj!

Får väl bli sjukgymnasten till veckan för min del.

- Bara att amputera!!! Sjukgymnast Hanssen lär väl vråla nåt liknande till mig innan han ger knät en sista chans och sätter in 314 nålar.

Så. Det var mycket tjat om mig och mitt knä.

HK Lif Blå - HK Tyrold
För vår del hoppas jag på Lif Blå men de kommer inte rå på Tyrold som kommer vinna tämligen enkelt med en 7-8 bollar. Nog om det.

Omgång 16 avslutas på söndag.

Ricoh HK - Täby HBK
Spännande möte. Fast Täby vinner ju här. Så är det ju bara. Uppehåll i Elitserien och Täby blir detsamma som Hammarby. Fast med tanke på tabellägget för oss och Täby säger jag bara: Heja Ricoh och Patrick, se nu till att bomba ordentligt och när du får full bevakning, släpp in den som vanligt till Järeholm. Ni är grymma!

***

Släpper ut några sköna look-a-likes här imorgon.

***

Min konstnärliga ådra vaknade till liv och drog ut mig på en turné, Nypan by night, häromkvällen. Kallt var det. Resultatet blev ett träd och en fullmåne. Glo på den en stund och må bra. Kan ni känna mystiken över månen och trädet? Något trolskt över det hela. Utomjordiskt och spännande. Inte? Inte alls? Ojdå! Bara jag som känner så? Nähepp. Skit i det då. Jag går och lägger mig!

Inga kommentarer: