torsdag 13 januari 2011

Sarah gick från IFK till Önnered

I tisdags kunde ni läsa om IFK-talangen Fanny Skogkvist och hennes deltagande i JuniorElitCupen. Ytterligare en spelare i Sörmlandslaget har spelat i IFK Nyköping. Hon är en talangfull målvakt vid namn Sarah Holmdahl.

Istället för tryggheten här i Nyköping valde Sarah, inför den här säsongen, att ta klivet och flytta hemifrån. Hon kom in på Vittra handbollsgymnasium i Göteborg. Ny klubb blev Önnered.

Hur mycket tränar ni på handbollsgymnasiet?
Jag spelar två handbollpass i veckan och varje pass är två timmar.

Hur trivs du med livet på västkusten då?
Livet här på västkusten är grymt bra, jag har kommit till en bra skola, bra lag och har fått många nya vänner.

Bra start alltså. Kul. På vilka sätt tycker du att du gått framåt sedan du valde spel med Önnered och studier på handbollsgymnasiet?
Jag har utvecklas i princip allt och fortsätter att utvecklas. Man får en svacka i början för man är inte van vid träningsmängden men den har försvunnit nu och det går framåt för varje dag som går.

Har din pappa Peter, gammal målvakt i IFK, påverkat dig något i valet att bli målvakt?
Nej inte mycket men när jag var yngre spela jag både i mål och som utespelare för jag är vänsterhänt. Spelade faktiskt bara som utespelare i 1½ år men jag fick problem med mina benhinnor för ungefär tre år sen. Då blev det att jag ville prova på att stå i mål igen och sedan blev jag uttagen i Sörmlandslaget som målvakt så då blev det det racet för mig!

Hur kommer det sig förresten att du spelade för Södermanland när du spelar i Önnered?
Jag spelade med Södermanland dels för att reglerna är sådana att jag får spela med det länet jag är skriven i bara det länet jag bor i nu går med på det. Det är också så att i dem större städerna kör dem oftast med rena åldersklassen i JuniorElit och det gör Göteborg. Men till nästa år ska jag försöka ta en plats i Göteborgslaget!


Sarah efter vinsten i Hellton Cup.

Kör järnet och sikta högt! Hur går det för dig och laget Önnered annars? Vad har ni för mål?
Det har gått bra för mig. Har både fått spela med farmarlaget som spelar i division 1men även med juniorerna en hel del matcher vilket är kul och utvecklande! För mitt lag går det bra, vi spelar i tre serier och vi ligger i toppen i varje! Vårt mål var att gå till steg 5 men vi åkte ut redan i steg 3 pga att vi spelade våran sämsta match för året i den viktigaste matchen för oss. Vi skulle ha kunnat varit i steg 5 om vi inte skulle sumpat den matchen, för att vi är ett så pass bra lag. Men ibland blir det så här, vilket är tråkigt!

Ja, Sarah, med- och motgångar. Det är idrotten i ett nötskal. Bara att bita isär och komma igen. Hur gick det för dig i JuniorElitCupen?
Det gick väl helt okej för mig på JuniorElit. Har både spelat sämre och bättre än vad jag gjorde där!

Ska du passa på att kolla på någon VM-match, live, nu i Göteborg?
Nej, tror inte att det blir så. Har en del träningar och matcher och så måste man tänka på sin budget nu när man bor utan sina föräldrar!

Bra ekonomitänk där. Vi vill ju inte att du ska behöva hamna i Lyxfällan. Hänger du med något i vad som händer i din gamla förening, IFK Nyköping?
Ja, lite smått, för hela min familj bor ju kvar i Nyköping men jag hoppas att dem snart kommer en efter en till Göteborg. :)

Vad har du att säga om vårt damlags framfart i division 2?
Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så här bra för dem som det har gjort för de har ett sånt ungt lag och var helt nya i division 2. Det är bara att önska dem fortsatt lycka till i serien!

Jag instämmer. Lycka till nu IFK-dam och lycka till Sarah Holmdahl med dina studier och handbollsspelande i Önnered!
Tack så mycket och lycka till själv med handbollen!

Tack för det Sarah!


***

Härligt med alla dessa IFK-talanger, visst? Nu kommer jag snart presentera ytterligare sex stycken IFK:are som nyligen var iväg i Katrineholm och spelade SverigeCupen. Det är två härliga grabbar och fyra coola tjejer. Härliga IFK!

***

Vilken dag som helst kommer jag att presentera Treijner & Söderbergs första VM-specialare. Detta vill ni inte missa. Det kommer att bli tre stycken olika specialare, som det ser ut nu.

***

I ett tidigare inlägg idag kommenterade Mackan "Moe" Pettersson att han inte finns med i Svarta Boken. Jag sa det till honom i omklädningsrummet efter träningen att han förekommer på flera ställen i boken. Jasså? Svarade Mackan frågande.

Det kommer att komma en Mackan-special från Svarta Boken. Var så säkra.

Inga kommentarer: