fredag 7 januari 2011

Matchuppladdning med IFK P-99!

Igår fick jag en förfrågan om att dyka ner till 16.00 för att vara med när pojkar födda -99 tränade i Sporthallen. Spännande att få träffa några av de yngre förmågorna och se hur återväxten ser ut! Så idag var det då dags och vid 16 var man nere. Något sen då jag hade Björn Andersson från SN i luren hela vägen från lägenheten till Sporthallen så det var något med andan i halsen jag klev ut på planen.

Väl där möttes jag av huvudtränaren Sara samt Mats Gustavsson - den senare tydligen en legendarisk målvakt från NH! Och så var det ju en hel drös med spelsugna grabbar såklart! Med mig från a-truppen hade vi Simon, Brofjord, bröderna Pettersson och så jag då. Som ni ser på bilden var även Klara med på träningen och jag var så uppe i allt att jag glömde fråga varför. Hon huserar annars i Uppsala vad jag vet, men var ju en säker sista utpost i damlaget tidigare.

Hur som helst har P-99 just nu ett träningsläger på hemmaplan där de då hade träning idag som sagt och sedan satt de och kollade på a-lagets träning efteråt. Sedan bar det iväg till Kunskapsskolan där de skulle spendera natten tillsammans. Lite filmmys ikväll där de skulle se Karate Kid. Sedan är det träning imorn i Sporthallen igen! Roligt upplägg tycker jag där det fokuseras på grundteknik med passningar och så vidare.

Och nog var de duktiga! I serien har det gått lite tungt såg jag, men på sikt är jag övertygad om att det finns många framtida a-lagsspelare i den här gruppen och kanske någon landslagslirare också!? Framförallt tyckte jag att det fanns flera killar som hade känsla för bollen och som såg fina spelmöjligheter framåt. Matchen i sig blev väldigt jämn och jag fick kapitulera ett flertal gånger i målet. De övriga a-lagslirarna gjorde det bra men det var verkligen grabbarna som visade hur handboll ska spelas. Med risk för att jag inte kommer ihåg alla namn på killarna så nämner jag inga den här gången, men jag ser fram emot att se er växa upp i IFK-tröjan! Tack för att jag och de andra lirarna fick komma ner och träna med er och stort lycka till i framtiden!

Här ser vi P-99 samt några ur A-truppen efter en god fight!

Inga kommentarer: