måndag 10 januari 2011

Magrutor, SverigeCupen och VM-bilen

Vaknade imorse och tänkte att "nu får det vara slut på eländet.". Torsk igen och så är det så här förbaskat jäkla mörkt ute också. Deprimerad är väl bara förnamnet på min emotionella status så här efter en förlust och, ja, det var måndagmorgon dessutom.

Fast, plötsligt hände det. Tolv timmar senare. Det var som om himlen öppnade sig och jag blev kvitt min starka olust mot detta mörker och hade helt glömt bort den handfulla sviten med förluster. Det hela skedde efter träningen när jag stegade in i gymmet. Den första personen jag fick syn på låg och körde stenhård magträning med en rejäl vikt i famnen. Det var Haking, gott folk, Haking. Marcus Haking. När han kör mage, ja då vet vi alla att sommaren börjar nalkas.

Jag: Är det sant? Ser jag i syne? Haking, du kör ju mage! Är sommaren här snart?
Haking: Ja, nu är sommaren snart här. Nu har det blivit dags att börja köra.
Jag: Är du med och kör lite brutalbänk efter din övning också?
Haking: Ja, det kan jag vara.
Jag: Guld Haking, guld! Jag håller i dig så får Axel hålla i mig och du håller i Axel.
Haking: Visst!

***

Det är inte alltid jag hänger med i allt kul som händer här i vår förening. Helgen som var är ett praktexempel. Det spelades SverigeCupen i Katrineholm och vi hade representanter med på både pojk- och flicksidan. Självklart pratar vi om att de representerade Södermanland, för er som inte har koll på var Nyköping ligger.

Flickorna fick respass i kvartsfinalen mot ett urstarkt Stockholm som sedan vann hela cupen efter en finalseger mot Göteborg. I Södermanland var hela fyra stycken från IFK. För en av dem gick det särskilt bra. Hon har nämligen blivit uttagen till Riksläger 1. En första anhalt till ungdomslandslaget.

Pojkarna fick ge sig mot ett mycket bra Skåne i semifinalen. Dock blev det bara torsk med 19-17 och i finalen mosade sedan Skåne Göteborg med 17-10. Undrar om det inte borde ha varit Södermanland mot Skåne i final?! En vild gissning utan att ha sett en sekund av matcherna. Här hade IFK två pöjkar med.

Tydligen var en annan lirare från Gnesta. Jag har aldrig, i mitt 23-åriga handbollsliv, någonsin sett ett lag från Gnesta spela handboll. Detta är stort. Jag måste få tag på den här spelaren för en intervju. Denna härliga lilla håla. Ni vet, där Stig H Olsson hamnade i filmen S.O.S. efter att av misstag hamnat i lastutrymmet på en lastbil? Jo, det kommer ni säkert ihåg. Han fick åka taxi tillbaka till Stockholm och det kostade 500 kr som Karl-Helmer sade till farmorn. Söt film det där.

När jag ändå nämnde det här med film. Ni, som inte är från trakterna och som diggar filmen Strul. Den med Björn Skifs i huvudrollen. Han improviserade fram ett namn till sig själv som blev Rutger Jönåker. Jäkla konstigt namn tänker ni. Ja, det kan jag hålla med om. Men Jönåker är inte så märkligt för oss. Det ligger 1,89 mil västerut härifrån. Fast jag skulle bli sjukt överraskad om Jönåker dyker upp med något handbollslag.

Handboll då. Det bästa med Gnestas handboll är att de heter Gnesta Stars. Hur coolt är inte det? Dallas, släng er i väggen!

Jag ska se till att prata med de inblandade spelarna från IFK som var med i SverigeCupen i helgen. Resultatet av det kommer självklart att landa här på bloggen, tålamod. Till dess, grymt kul att ni fick uppleva SverigeCupen och att det gick bra för er. Stolt blir jag!

***

Veronica, IFK:s största eldsjäl, dundrade in mitt när jag skulle köra mitt andra set i brutalbänken. Hon var gullig nog att dyka förbi bara för att visa upp den splitternya Volvo V70:n som hon hämtat i Göteborg. Det är inte vilken V70 som helst. Nej, minsann, det är en VM-bil. Stripad med Handbolls-VM och de kör miljövänligt med diesel.


Tung svensk industri och handboll. Bra kombination.


Vilken motorhuv. Bättre än flames.

Denna eldsjäl kör stenhårt och nu är det VM som gäller för henne. Gammal östgöte som hon är har hon gått och tagit på sig rollen som materialansvarig för VM-städerna Norrköping och Linköping. Hon ska se till att det finns 200 mobiltelefoner, en hel drös med walkie-talkies samt en massa annat såklart. Veronica, vilken energi och vilken glöd. Hon kan hon.


Den här dieselbilen då? Ja, den ska tjänstgöra med att skjutsa runt på domare och lite annat löst folk.


Vilka linjer!

Tyvärr fick inte bloggredaktionen ta del av ett exemplar. Hade varit häftigt att göra något likt gamla hederliga Trafikmagasinet med Christer Glenning och Carl-Ingemar Perstad. Treijan skulle få vara Glenning och jag Perstad.

Veronica, kör försiktigt nu!

2 kommentarer:

mamma handboll sa...

Jag lovar, du ska få köra en VM-bil nästa gång Sverige arrangerar ett VM. Automat, hur många gånger tror ni att jag försökte koppla?

Söderberg sa...

Nästa gång Sverige arrangerar... Ta slut på lidandet och säg som det är att det inte blir något! ;-)