lördag 15 januari 2011

Kan en oxfilé vara arg?

Befann mig, för ett par timmar sedan, i "Lennartsson-land" där jag gick och botaniserade bland lime och citroner, tandkräm, tacos-hyllan, charkdisken tätt följd av frysdisken och avslutningsvis kassan. Dock ingen Lennartsson i sikte. Inte heller några pumpor.

Vad jag däremot fick syn på, i frysdisken, var ett dussin med oxfiléer, som av någon anledning var arga. Var de arga över att de inte tillhörde ekologisk märkning? Tvångsslaktade? Kastrerade? Eller kan det ha berott på att Argentina inte vann VM-guld i fotboll? Ja, i ärlighetens namn vet jag inte själv. Vi kanske ska ta och fråga Lennartsson!

Hur smakar en arg oxfilé? Seg i konsistensen?

***

Med tanke på hur det gick för mig igår så ville jag komma på nåt som jag är bra på. Kom fram till att jag har talang, rätt subjektiv åsikt, vad gäller att hitta look-a-likes. Brukar ibland trakassera Lasse Anrell på Aftonbladet med att skicka in några. Ibland gillar han det han ser och ser till att de publiceras i Sportbladet på söndagarna. Kom raskt på några här:


Norske landslagsmålvakten Ole Erevik och Kristian Huselius.


Norske landslagsspelaren Kristian Kjelling och svenske skådisen Lars Bethke.


Hollywoods Jake Gyllenhaal och Henrik "Zäta" Zetterberg.

Va? Tyckte ni inte att de var lika? Har jag inte ens talang i detta? Lite? Bara lite, pyttelite? Nähej. Strunt i det då. Jag är faktiskt inte ens bra på felsägningar som alla andra i föreningen är. Buuu!!!

***

Snart kommer två duktiga felsägare hit. Asp och målvaktslegenden Mattis. Hoppas inte Mattis gick och lade sig igen bara efter vår SMS-konversation här för ett tag sen. Då finns risken för att han missar tacos- och handbollskvällen här hos mig. Kung Kurre kommer också när han stängt ner sitt palats. Bäst att ni antecknar denna notis. Ytterst intressant för utomstående.

Ha en bra helg allesammans. Till alla IFK-lag som ska spela match i helgen säger vi på bloggredaktionen bara: Ett stort lycka till!

2 kommentarer:

väljer att vara anonym! sa...

IFK mötte ju både Teddie Lucic (Hur stavar han sitt namn?) och han Kramers kompis på senaste matchen. Förtjänar inte dem att publiceras som look-a-likes här? :)

Söderberg sa...

Hahaha...den förstnämnde är jag helt med på. Teddy Lučić om man ska vara noga. Den andre. Nja. :-)