torsdag 27 januari 2011

IFK Nyköping - RP Linköping 33-32

IFK ligger under i princip hela matchen. Kring sex bollar som mest. Med en sekund kvar hittar Simon Skuthälla in till Daniel Tornler på linjen som inte gjorde någon besviken.

Underbar seger mot formstarka RP Linköping och två mycket viktiga poäng.


Onkel Fester tog fram full-HD:n och filmade matchavgörandet. Tack för det!

En ganska slarvig match från bägge håll där RP Linköping får kontra mycket efter slarv från IFK. Germe gör 12 mål varav 4 på straff. Han är hundraprocentig i sitt straffskytte. Han var jäkligt bra idag. Persson kommer in och är bra i kassen. Moe och Haking är säkra från kanten. Wålinder tar för sig och gör ett bra jobb i defensiven. Tornler är säker i avsluten. De jag inte nämnt bidrog såklart också. Detta var verkligen en lagseger.

Trots en del slarv framåt tycker jag att spelet ändå gått framåt gentemot de senaste matcherna. Bättre fart nu och mer rakt på. Bra!

Kan vara så att Larholms brorsa inte kommer att sova så gott inatt. 32-32 med knappa minuten kvar. Då åker han på en utvisning efter att ha varit utanför bänkens område. Vid kvitteringen slängde han tydligen in en vattenflaska. Oklart om han åkte ut för flaskkastningen eller övertrampet. Hans mannar får hur som helst avsluta med en man mindre. De bränner läget och IFK får bollen med ca 30 sek kvar. Timeout. Resten kan ni alltså se i klippet här ovan.



Skönt. Nu är vi inte ensamma om att ha fått åka stadsbuss till en bortamatch. RP Linköping anlände med en stadsbuss från Linköping - Stångåbuss.

Inga kommentarer: