lördag 15 januari 2011

Polispådrag och en tappad poäng

Likt min bloggkollega känner jag mig bara så jäkla indignerad. Mest påtaglig var denna känsla under hela gårdagskvällen och det känns bara något lindrigare idag så här efter frukost och ett alldeles för starkt bryggt Zoégas Intenzo. Eller, nej, Zoégas kaffesortiment kan ALDRIG bryggas för starkt. Tänk på det.

I min egen kropp finns bara en kolossal känsla av otillräcklighet just nu i mitt sätt att prestera på planen. I denna prekära situation vill man inget hellre än att hjälpa istället för att stjälpa sitt eget lag. Vad f-n skriver jag? Det är väl klart att man aldrig vill stjälpa sitt lag men ni kanske förstår hur det kan vara efter fem raka torsk och sen att man är högst aktuell och inblandad i det som gör att vi tappar en poäng. Jag är fullt medveten om min undermåliga insats igår men samtidigt känner jag mig inte helt beredd att ta på mig poängtappet helt på egen hand. Vi vinner, kryssar och förlorar som ett lag och igår var det många i IFK-lägret som inte kom upp i normal standard.

Själv kan jag egentligen bara försöka skratta bort mitt patetiska matchfacit:

- 2 missade frilägen.
- 1 missat inspel på kontring till Tornler. Fast han borde ha tagit det. :-)
- 1 tappad boll direkt till en Lidingöspelare i uppställt spel. Sanslöst.
- I sekvensen efteråt, i försvaret, får jag kroppskontakt med inhoppande Huzelius och domarna visar ut mig 2 minuter samt ger Lidingö straff. Självklart satte Lidingö straffen och jag fick mig en fulländad förnedring.

I den sistnämnda punkten kan jag dock inte hålla med domarna. I första halvlek, i ett av mina missade frilägen, gör Lidingöspelaren samma sak med mig och jag missar. Jag får inte ens ett frikast med mig. I mitt fall blir det straff och 2 minuter. Ojämnt dömt, helt ärligt talat. Sådan är handbollen.

Lidingö knogade ju på och gjorde det bra också. Deras insats ska inte förringas. "Huzze" som blir inbytt får ju till tre helt fantastiska avslut från V6 varav det sista räddar en poäng hem till ön och ingen är nog gladare än "Huzze" själv här i helgen. Möjligtvis är Lidingömorsorna gladare vilket de visar här och nu genom ett fackeltåg längs Södra Kungsvägen med banderoller som lyder "Huzelius for president!". Tydligen så fyllde "Huzze" 25 år också. Vilken jäkla lyckoträff med andra ord. Det är hatten av och ett stort grattis till dig!

Innan matchen nämnde vi att Tomas Hagman, lång och vänsterhänt H9:a, var lyckosam mot oss i förra matchen. Då kom han in och satte väl fem raka. Ribbkryss och in varje gång, typ. Jag vet inte om det är okej men vi lät i alla fall Tomas göra 9 mål, enligt SN, men 10 mål enligt Lidingös hemsida. Han gör det mycket bra när han får skjuta ostört. Tycker väl att han får skjuta just ostört rätt många gånger. Han har en riktigt bra precision och sikte med sitt skytte.

Men... vi kan inte tillåta att Lidingö får gå upp till en ledning med 8-2 inledningsvis. Vi gör i början av den andra halvleken 7-0 och går från 11-14 till 18-14. Här spelar vi fantastiskt bra, starkt framhejade av en härlig publik som spetsats med en underbar klack med P-95 som frontfigurer.

Hur som helst tycker jag att vi tappar en poäng.

Vad som är mest tråkigt är det som hände någon gång under matchen. På våningsplanet under handbollsplanen. Någon/några hade tagit sig in i domarnas omklädningsrum och stulit deras värdesaker. Vidrigt. Tråkigt för domarna och lika tråkigt för oss som förening. Polisen kom dit och vi kan bara hoppas på att förövarna åker dit och att de gör det väldigt snart.

Förresten, några sköna K-G Z-bilder hittar ni här!

***

Idag tänkte jag publicera en intervju. Har inte bestämt mig för vilken bara. Om det blir en VM-specialare eller den här andra intervjun som jag pratade om. Den med en annan som är högst involverad och aktuell i VM:et.

Inga kommentarer: